BG Sofest - Билети

SoFest Summer 2023  - Билети

Детайли за събитието

SoFest 2023 представя SoFest Summer Edition! Лятното издание на емблематичния столичен фестивал SoFest, което събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина тази година ще се проведе от 22-ри до 25-ти юни в Кино Кабана, София. Ако очаквате с нетърпение да се докоснете до четири уникални концерта и нови литературни изкушения, в сърцето на столицата SoFest Summer 2023 е вашето събитие!

На 22-ри юни в 20:00 ч. в Кино Кабана е откриването на SoFest Summer с концерт „Theodosii Spassov vs Hojsak & Novosel". Виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов заедно с Тихомир Хойсак и Филип Новосел от Хърватия ще представят новия си проект съчетавайки традиционни български и балкански ритми. Обединявайки своите инструменти с различен метод на свирене - кавал, тамбура и контрабас те ще завладеят меломаните със специфичен и уникален стил с разнообразни жанрове, включително класически, съвременен джаз и етно. Начало 20:00 часа. Вратите отварят в 19:00 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Втората вечер на 23-ти юни от 20:00 ч. SoFest Summer ще представи "Pendara Ethno Project". В проекта създаден от Нина Николина - вокал и Калин Вельов - перкусии и DJ участват и Таня Първанова - вокал и Живко Василев – кавал и клавири. Музиката им поставя възприемането на българския фолклор на едно ново ниво - нестандартна концепция от автентичност, екзотични ритми и електронно звучене. Етно-електроник "Pendara" е базиран на съчетание от българска народна музика, афро-кубински, ориенталски и денс ритми с DJ стилове, на които феновете ще се насладят в петъчната вечер на SoFest. Начало 20:00 часа. Вратите отварят в 19:00 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

В съботната вечер на 24-ти юни от 19:30 ч. на сцената на SoFest Summer ще се качат двама млади, но доказали се творци - Цветелина Цветкова и Калина Баткова. Червенокосата фурия Цвети доби популярност с разкази за хората, любовта, мечтите, корените ни, за простичките неща в сборника „Зелената жилетка" и с поредицата “Лейди Гергана". Авторката споделя: “Лейди Гергана е като Северозападна България, малко тъжна, много смешна. Цинична е и се шегува с всичко, защото така прави живота си по-лесен". На SoFest Summer тя и приятели ще представят новите истории на "Лейди Гергана"."K.Lina е артистичният псевдоним на младата певица и текстописец Калина Баткова. Тя заедно с Пламена Християнова - барабани и Йордан Чипев - китара ще представят на SoFest Summer нови, авторски песни с щипка носталгичен винтидж шик. Начало 19:30 часа. Вратите отварят в 18:30 часа. Билети на промо цени в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Последната вечер на SoFest Summer на 25-ти юни от 20:00 ч. публиката ще се наслади на новия проект на Добрин Векилов-Дони - бас китара и вокал, Славин Славчев - вокал и Венко Поромански – ударни - "Acoustic Queen Project". В него участват още Славчо Николов от БТР - китара и Михаил Шишков - син - клавишни, мандолина и вокал. Концертът в неделната вечер на SoFest Summer ще включва над двайсет от най-големите хитове на британската рок група. „Всъщност да поясня изпълняваме с акустични или полуакустични инструменти всички песни на "Queen". Който дойде на тази изява, ще чуе всичко, което очаква.", казва Дони. Гостите ще бъдат приятно изненадани не само от вокалиста, който е доказал, че може да се справи с тежестта на подобна задача, и от опита на музикантите да покрият всички инструменти, с които е работила английската група, но и от още един артист, който за първи път ще се включи в проекта специално за SoFest Summer 2023. Начало 20:00 часа. Вратите отварят в 19:00 часа. Билети на промо цена в мрежата на Ивентим, онлайн и на място.

Дневната програма на SoFest Summer 2023 Фестивалът ще предложи за децата и техните семейства представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се забавляват с богата фестивална програма на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни от 09:00 до 17:00 часа. През трите дни в същите часове, в Кино Кабана ще се проведе и тематичен SoFest базар с производители от България и Балканите. Детската програма и SoFest базара ще са с вход свободен!

За повече информация може да посетите сайта на SoFest - http://sofest.avgroup-bulgaria.com/, страницата на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

Забележка: Билетът не осигурява седящо място!