sofia live festival 231 - Билети

SOFIA LIVE FESTIVAL 2023

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Chet Faker и UNKLE са първите хедлайнери от програмата на SOFIA LIVE FESTIVAL

Wax Tailor, 1000names, Alina Pash, Love’n’Joy, Me and My Devil, Nocktern, Bulgarian Cartrader, 1000mods, KiNK & Rachel Row и Vianne също се включват в третото издание на фестивала

Австралийската сензация Nick Murphy по известен като Chet Faker и британската електронна трип-хоп формация UNKLE са двата хедлайнера от програмата на тазгодишното издание на SOFIA LIVE FESTIVAL , който ще се проведе на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни 2023 г. на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина.

Един от най-популярните артисти на електронната, соул и трип-хоп музикална сцена Chet Faker, ще пристигне за първия си концерт в България на 25-ти юни, за да закрие подобаващо третата фестивална вечер, a UNKLE с ще оглавят основната сцена на 23-ти юни.

Тази година градската медия Go Guide става част от SOFIA LIVE FESTIVAL със собствена сцена, на която ще видим едни от най-актуалните имена от градския клубен живот. В първата фестивална вечер на 23-ти юни, на Go Guide Stage ще имаме удоволствието да чуем на живо най-успешния български диджей и продуцент Страхил Велчев – KiNK в компанията на прекрасната Rachel Row.

Chet Faker е основния хедлайнер на последния фестивален ден и ще се качи на сцената, за да представи последния си албум „Hotel Surrender“. Това е блестящ албум от 10 песни, пълен с грууви басови линии и наелектризиращи мелодии, които отново изпращат Chet Faker под светлините на прожекторите.

През последните 30 години James Lavelle е в челните редици на световната клубна култура. Известен е както с изключително еклектичните си DJ сетове, така и с продуцентската си работа под псевдонима UNKLE. Той продуцира албумите си в колаборация с безброй музиканти като Thom Yorke, Richard Ashcroft, Brian Eno и Josh Homme.

Редом до Chet Faker се нарежда и феноменът Wax Tailor, който също се включва в програмата на SOFIA LIVE FESTIVAL на 25-ти юни. Френският музикант ще представи на живо новия си албум „Fishing For Accidents“, който излезе на 10 февруари тази година.

На сцената преди култовите Wax Tailor и Chet Faker ще се качи и българо-немското явление Bulgarian Cartrader (BCT). Зад личността на Bulgarian Cartrader се крие мозъкът и поетичното сърце на Даниел Стоянов, чиято бивша група Malky е добре позната на европейската музикална сцена.

На 25-ти юни, в компанията на Chet Faker , Wax Tailor и Bulgarian Cartrader ще чуем отново младата и талантлива Vianne.

Във втория ден на фестивала 24-ти юни, за първи път на българска сцена ще видим и ексцентричната украинска певица и актриса Alina Pash. Тя издава първият си хит сингъл „Bitanga“ през 2018 г. и с него добива голяма популярност в цял свят.

Същия ден ще имаме удоволствието да чуем и българското музикално дуо 1000 names, чийто изяви са истински празник за меломаните и почитателите на съвременния клубен саунд и родната electro/industrial rock група NOCKTERN.

На 23-ти юни, още едно украинско име ще излезе на сцената на фестивала, а именно Love’n’Joy - една от най-успешните украински инди-рок групи в международен план.

Другите две главни действащи лица в първия фестивален ден ще са 1000mods - най-успешната гръцка рок група от последните десетилетия и бохемите от Me and My Devil, които ексклузивно ще представят нови песни от предстоящия им втори албум.

Билетите "Ранно пиле" за 25-ти юни са напълно изчерпани, но остават още малко количество тридневни и еднодневни за 23-ти и 24-ти юни. Цените за тях все още са 35лв. за един ден и 80 лв. за трите фестивални дни и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще е 45лв. за еднодневен билет и 110лв. за тридневен пас.

Фестивалът е част от "Календар на културните събития на Столична община" 2023г. и се провежда в партньорство с GO GUIDE и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.

За повече информация и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страница на фестивала във Facebook: https://www.facebook.com/sofialivefestival и инстаграм профила: https://www.instagram.com/sofialivefestival/