Зареждане...

Сортирай резултатите

Дата

Събитие

Описание

Споделете музиката в двореца Врана


И тази година Софийската филхармония и Столична община ви канят на музикална среща в красивото пространство на парка в двореца "Врана". От 7 до 10 юли ще имате въможност да е насладите на подбрана селекция от концерти с най-доброто от света на класиката.

Събитието е част от културния календар на Столична община.


7 юли, 20 ч.

Оперна гала

Софийската филхармония и Националният филхармоничен хорви канят на оперна гала с откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе. В концерта ще вземат участие и солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас. ВОкалните шедцоври от "Кармен", Трубадур", "Риголето", "Травиата", "Набуко" и "Бохеми" ще прозвучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида.


Хирофуми Йошида - диригент

Вера Гиргинова - сопран,

Петя Петрова - мецосопран,

Георги Султанов - тенор,

Ивайло Джуров - бас,

Национален филхармоничен хор "Св. Обретенов" с диригент Славил Димитров  и Софийска филхармония


8 юли, 20 ч.

Малка нощна музика

Струнен квартет "Филхармоника"


Изтънчена селекция от камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола и др. ще прозвучат в изпълнение на професионалистите от струнен квартет "Филхармоника". Най-младата камерна формация на Софийската филхармония е създадена от музиканти на водещи позиции в оркестъра. В него участват концертмайсторите Павел Златаров и Иван Лалев, помощник-концертмайсторът Ана Иванова и първата виола Милена Златарова.


9 юли 16 ч.

Ателие "Как се ражда песента" - безплатно


9 юли, 18 ч.

Приказка за песента


Софийската филхармония и Фортисимо Фамилия ви канят на среща с най-мистериозния музикален инструмент - човешкият глас. Съвсем в духа на приказките на Фортисимо през това приключение преминават редица герои – от принцеса, войници, джуджета и овчарче до котки и дори хора-птици.

С участието на Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Дирижира Славил Димитров.10 юли, 20 ч.


Менделсон в двореца


Витална и жизнеутвърждаваща, музиката на Менделсон намира най-естественото си място в парка на двореца "Врана". Сред красивия екор Софийската филхармония и Максим Ешкенази ще представят Увертюрата "Хебриди" и Италианска симфонияN4. Очарователната цигуларка Зорница Иларионова ще се присъедини към тях за Концерта за цигулка и оркестър в ми минор.


Софийска филхармония

диригент: Максим Ешкенази

солист: Зорница Иларионова - цигулка


Менделсон

Увертюра Фингалова пещера (или Хебриди)“

Концерт за цигулка и оркестър в ми минор,

Италианска симфония N4