Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието
За първи път в България ще се насладите на съчетанието на два от най-магнетичните и технични стила от класическия репертоар на индийската класика – Катак и Баратанатям. Стилът Катак за първи път се представя в чист вид на софийска сцена от Радха Мадхави, а Баратанатям влиза в ролята на домакин в лицето на Мина Паталенска. Двете изпълнителки ще ви заредят с духа на танца, магията на храмовите изпълнения и цвета на непознатата Индия.  

ИНЕС
СМИЛЯНИЧ – РАДХА МАДХАВИ
Инес Смилянич е родена в Загреб, Република Хърватска. Танцовата си кариера започва с художествена гимнастика, класически и модерен балет. Завършва училище за съвременен танц в Загреб. Започва обучението си по Катак в Хърватска. През 2007–2009 г. продължава заниманията си в Ню Делхи. Почерпва знания и от някои от най-популярните Катак танцьори в Индия. В момента живее в Хърватска и популяризира класическия северноиндийски танц Катак чрез множество мероприятия в Хърватска и Индия.  

МИНА ПАТАЛЕНСКА
Мина Паталенска е от София. След уроци по пантомима и дълги години йога практика, тя се посвещава изцяло на индийския танц и изучаване на индийската философия. Основният стил, който танцува, е класическият танцов стил от Южна Индия, наречен Баратанатям. Мина се е обучавала при различни учители в Индия и Европа. От 2006 г. е приета да учи в Индия. Понастоящем Мина Паталенска преподава в България класически индийски танци в собствената си танцова школа "Натараджа".