BG Strauss2019200 - Билети ©

Strauss Wiener Orchester  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Strauss Wiener Orchester отново в България в по-грандиозен състав и с още по-забележителна програма


 


Оригиналният оркестър на Йохан Щраус идва за традиционния си Коледен концерт


 


След огромния интерес и напълно разпродадената Зала 1 на НДК за първия концерт на Strauss Wiener Orchester в България в края на 2018 г., оркестърът пристига отново у нас за традиционния си Коледен концерт на 1 декември 2019 г.


 


Единственият по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус, представен днес от най-добрите световни музиканти, пристига отново в София, но с нова, още по-богата програма и в по-голям състав.


 


Strauss Wiener Orchester идват на родна сцена с 37 музиканти, перфектно допълнени от най-талантливите солисти от Виенската опера. Българската публика ще има възможността да чуе нов, още по-впечатляващ музикален репертоар, състоящ се от любими световноизвестни музикални шедьоври, както първоначално са били създадени от династията Щраус.


 


Марко Ди Сапия


Звездата от „Кобра 11“ Марко Ди Сапия е сред солистите на най-очаквания Коледен концерт в НДК 


Актьорът, нашумял у нас като мафиотът Салваторе от хитовия немски сериал „Кобра 11“, е сред най-горещите имена в оперния афиш на Италия, Франция и Германия. Той говори свободно пет езика, разпуска с йога преди да излезе на сцената и за разлика от героя си в криминалето на RTL привлича вниманието на публиката с широк вокален диапазон, а не с изстрели. Сапия има особен сантимент към творчеството на Щраус, защото стартира пътя си в оперното изкуство от австрийската столица през 1997 г.


 


Мириам Портман


Звездата на операта в немскоезичния свят Мириам Портман се присъединява към плеядата от солисти за концерта на Strauss Wiener Orchester отново в България в зала 1 на НДК на 1 декември.


Знаменитото сопрано стартира пътя си в музиката с редица участия в телевизионни и радио конкурси, а на 16 подписва първия си договор с Виенския театър. Започва да рисува картини с гласа си по Верди и Щраус на 18 във Volksoper в австрийската столица.


Портман пее на шест езика, а сред най-забележителните й роли са Хана във „Веселата вдовица“ и Росалинда в „Прилепът“. Еднакво обожавана в Москва, Германия, Швейцария и Австрия, Мириам пази гласа си медитация преди концерт, изобилие от джинджифил към вегетарианското си меню и няколко капки сироп от лук към водата, която консумира.


Освен Мириам Портман на 1 декември в НДК ще чуем и Марко Ди Сапия, нашумял у нас като мафиотът Салваторе от хитовия немски сериал „Кобра 11“. Тенорът говори свободно пет езика, разпуска с йога преди да излезе на сцената и има особен сантимент към творчеството на Щраус, защото стартира пътя си в оперното изкуство от австрийската столица през 1997 г.


 


Урсула Грейф


Концерт майсторът на Strauss Capelle Vienna Урсула Грайф ще разказва коледни истории с 300 годишна цигулка на 1 декември в София.


Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25. Инструментът й е най-скъпата вещ, която притежава, и е застрахован за шестцифрена сума.


Освен „властелинът на тънката струна на токчета“, както медиите във Виена описват Грайф, в най-очаквания коледен концерт за годината ще се включи сопраното Мириам Портман. Тя пее на шест езика, а сред най-забележителните й роли са Хана във „Веселата вдовица“ и Росалинда в „Прилепът“.


Не пропускайте Strauss Wiener Orchester и забележителния им традиционен Коледен концерт в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00 ч.


 


Билетите за концерта на Strauss Wiener Orchester у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV и в мрежата на Eventim.bg.


Следете събитието на официалната Фейсбук страница на 5PT:https://www.facebook.com/5ptbg/