ШУМЕН РОК 2019 - Билети

BG ShumenRock - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Здравейте!

Ние сме  Сдружение „Рок Общество” – организация с нестопанска цел,  основана в края на 2017 година, на базата на организираните досега събития и хората обединени от желанието да слушаме качествен рок и да помагаме за развитието на рок групите!

Организатор сме на набиращия все повече популярност фестивал „Шумен Рок”, който е нашата сбъдната мечта, растяща с всяка изминала година.  Фестивалът има за цел да представи лицето на българския рок наравно с артисти от европейска и световна величина, като поставя ударението върху авторската музика. Имаме амбицията той да се превърне в традиция, като с всяка следваща година неговото качество да се повишава и достигне събитие с европейски параметри, удовлетворяващо най-високите изисквания на участващите музиканти и на публиката.

Партньор на „Рок общество“ в реализацията на идеята е Община Шумен, която  включва ежегодно събитието в своя културен календар.

През 2019-та година фестивалът „Шумен Рок“ ще се проведе на 14, 15 и 16 юни.

Ние предлагаме коректно отношение и адекватна подготовка, според изискванията на гостуващите банди. Голяма част от управителния съвет на „Рок Общество” се състои от професионални музиканти, а не просто ентусиасти, което ни позволява гъвкаво да се отнасяме към естеството на събитието и желанията на изпълнителите. Фестивалът работи с професионални фирми, които отговарят на изискванията на групи като Sabaton, Udo, Accept, Primal Fear и много други. През изминалите години сме имали FOH инженери на високо професионално ниво.

Тази година, в стремежа ни да доведем събитието по-близо до шуменци, за първи път Рок фестивалът „Шумен Рок”  ще се проведе на територията на „ПАРК СТУДЕНСКИ“, намиращ се в близост до централната част на град Шумен. Мястото, което представлява приятен благоустроен парк, проектиран за целите на публични мероприятия, е с възможност да посрещне 4000+ души.

Поставяме си за цел да превърнем събитието в общоградски празник, като предвиждаме забавления за рок феновете от всички възрасти. Освен това сме убедени, че подобно мащабно събитие ще даде тласък на местния дребен и среден бизнес. Идеята и желанието на „Рок общество“ и Община Шумен са да се популяризира историческото и културното наследство на региона. Затова правим всичко възможно фестивалът да бъде достъпен за всеки почитател на музиката, като независимо от големите разходи, предлагаме изключително ниски цени на билетите за фестивалните дни.

Концертите в третото издание на събитието ще бъдат с продължителност около5 часа, като на сцената ще се качат 15 банди. Това превръща „Шумен Рок“ в един от най-мащабните у нас фестивали за българска рок-продукция, едновременно със силно международно участие.

 

До момента групите, които са потвърдили участие са :

5 групи за Battle of BG bands (Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, The A.X.E Project, Headmaster)

ЧЕРНО ФЕРЕДЖЕ

LOST SENSATION

URBAN GRAY

БАРАБИ БЛУС БЕНД

СПРИ МА

DAY OF EXECUTION

FAT WHITE CHEFS

DARK BLUE INC.

SAINT’N’SINNERS

Атмосфера:

За добрата атмосфера ще се погрижат около 60 човека, които ще съблюдават за вътрешния ред на събитието и палатковия лагер. Част от тях ще са ангажирани, с контролирания достъп в оградения за провеждането участък.

Охраната на събитието е професионална, 24/7 – тъй като знаем, че освен за реда е необходимо да се грижим за комфорта на музикантите и сигурността на тяхното оборудване.

Строеж на мероприятието:

1-ви ден:

  • Саундчек  по определен от организатора график
  • Пет сета на рок изпълнители - Battle of BG bands

2-ри ден:

  • Саундчек  по определен от организатора график
  • Пет сета на рок изпълнители - в това число ГОЛЯМ ХЕДЛАЙНЕР

3-ти ден:

  • Саундчек  по определен от организатора график
  • Пет сета на рок изпълнители - в това число МАЛЪК ХЕДЛАЙНЕР

С оглед на това, че има повече от 2 месеца до датите на събитието, програмата може да претърпи промени. При промяна, формата и продължителността на програмата  ще се запазят.

В началото на изложението отбелязахме, че „Шумен Рок“ е сбъдване на мечта. Сдружението „Рок общество“ е с идеална цел и не преследва печалби от мърчандайз и продажби на билети.

Затова фестивалът е немислим като ежегодно събитие с растяща популярност, без активното участие на всички, които го подкрепят чрез спонсорство или със свой личен принос в организацията. Имаме удоволствието наши медийни партньори и спонсори за миналите формати да бъдат БТА, WeROCK.bg, ACOUSTIC media RENTAL, Шуменски университет, BULMAG, Шуменско, TICKETPRO, рокерските клубове - The Night Riders и The Devils. Надяваме се с израстването и повишаване качеството на фестивала да привлечем на наша страна нови фирми - партньори и съмишленици, за които не е безразлично случващото се в нашия град. Нека заедно направим така, че за нашето събитие  „Шумен Рок“ да се шуми в цялата страна, а защо не и по-надалеч.