Supercross Sofia 2  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 


СОФИЯ СТАВА СВЕТОВНА СТОЛИЦА НА МОТОРНИТЕ СПОРТОВЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ


 


За втора поредна година “Supercross Sofia 2“ ще събере най-добрите състезатели по суперкрос в света. На 1 и 2 октомври (събота и неделя) 2016 г. София ще се превърне в световна столица на моторните спортове и високия адреналин. Най-екстремното и мащабно състезание в света ще се проведе в продължение на два дни в най-голямата зала у нас „Арена Армеец“. Събитието ще бъде по-грандиозно от всякога, за да може българските и чуждестранни фенове на високите скорости да се насладят на невиждано досега зрелище.


“Supercross Sofia 2“ ще очаква състезателите с ново 6 лентово трасе, увеличение на пръста с 45% и двойно повече пиротехника! Миналата година състезанието излъчи и първия “Крал на София” - шампионът Джъстин Брайтън (САЩ), който обещава да се включи отново и в тазгодишната надпревара.


Състезанието по суперкрос има славата на най-мащабното и зрелищно събитие на две колела в света. София отново беше предпочетенa за провеждане на кръг от шампионата заради високата оценка за миналогодишната организация, най-висока в Европа – 92.5%, изпреварвайки Женева, Лил и Генуа.


 


През 2015 г., с първото издание на събитието, България се превърна в първата държава от Източна Европа и четвъртата на континента (след Швейцария, Франция и Италия), която посрещна такъв тип състезание. Шоуто представи невиждан досега формат за страната ни - 4 лентово суперкрос трасе, поместено на 3000 м2, 22 състезатели, 3200 тона пръст и разтърсващ “Огнен Старт”.


 


“Supecross Sofia 2” ще продължи да дава шанс за развитие на млади състезатели от България, като за второто издание на 1 и 2 октомври през 2016 г. ще разшири класовете и ще добави нови участници.


 


Организаторите от Eurospeed обещават “Supercross Sofia 2” да даде още по-силно преживяване за публиката и феновете. Маркетингът и PR-ът на събитието е поверен на MOKO Solution, които вече имат в актива си двете най-мащабни и успешни спортни събития в България за 2016 г. – юбилейният мач “50 години номер 8” на Христо Стоичков на Националния стадион и бенефисът на Владо Николов “Моята игра” в Арена Армеец.


 


“Supercross Sofia 2” е на 1 и 2 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 30 до 80 лв. и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК.


 


 


 


Официален автомобил на събитието: Nissan. Основен световен партньор на сериите с участие за втора поредна година в София: Monster Energy