Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

СОФИЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОМАКИН НА СУПЕРКРОС ШАМПИОНАТ

Най-голямата българска звезда в суперкрос Стоян Рашков посланик на Supercross Sofia

 

…. юни 2015, София – За първи път България ще домакинства състезание по суперкрос, което ще се проведе между 30 октомври и 1 ноември 2015 година в зала „Арена Армеец“. България успя да пребори Румъния и Сърбия за лиценза на шампионата и стана първата страна в Източна Европа, която посреща такъв тип състезание. Шампионатът носи името Supercross Sofia – Битката за София, а българската столица беше предпочетена за негов домакин не само заради локацията и подходящото време на провеждане, но и защото единственият състезател в AMA Supercross[1] шампионата от Източна Европа е българинът Стоян Рашков.  

Стоян Рашков е първият пилот от България, който стартира в най-големите и престижни мотокрос и суперкрос серии в света – шампионатите на AMA в САЩ. През 2014 година той се присъедини към един от най-големите отбори в американския суперкрос и мотокрос  – JGRMX. Той е четвъртият пилот в екипа и през 2015 година участва във всички стартове от AMA Lucas Oil мотокрос шампионата и в петте кръга на AMA Loretta мотокрос. Българският състезател ще се включи и в шампионата в София заедно с останалите членове на екипа си Джъстин Барша и Уестън Пайк, които стават и посланици на Supercross Sofia.

 

Именно професионална кариера и успехите на Стоян Рашков стават основна причина България да спечели домакинството на състезанието в София през ноември. Събитието в зала „Арена Армеец“ ще се проведе на изкуствено създадено дърттрак трасе, което ще се строи пет дни преди началото на състезанието. Всички фенове на този спорт ще могат да се докоснат до най-големите отбори и имена преди началото на състезанието в дните на изграждане на трасето. Друга новост за България са и двата поредни състезателни дни, които ще се провеждат с отворени боксове.

 

Шампионатът обещават много емоции, награди и игри с публиката, както и едно невиждано зрелище на две колела, съпътствано от много музика, невероятно шоу, спиращи дъха пироефекти и светлини.

 

Билети в търговската мрежа на Eventim. За повече информация следете Facebook страницатa на Supercross Sofia[1] AMA – American Motorcyclist Association