Светът на киното в музика  - Билети

Хилда Казасян и Плевенска филхармония

BG Hilda22300 - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

След огромния успех на програмата "Да послушаме кино" включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипа реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино. 

Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "Светът на киното в музика". Концерт-спектакъл, който ни отваря вход към една друга реалност, едно раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти - Имало едно време в Америка, Кръстникът, Убий Бил, Кабаре, Флашданс, Хубава жена, филмите на Чарли Чаплин (Модерни времена) и много други. Проекта включва поредица от концерти (над 33 концерта) в страната с избрани филмови парчета от обичани и знакови ленти, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове. 

На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. За още по-силно въздействие на концертите ще присъства и мулимедия подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов специално за случая.