Танцова работилница Dance It! 2015  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Международната интензивна програма “Танцова работилница Dance It!“ 2015 традиционно ще завърши със свой заключителен спектакъл, който ще се проведе на сцената на Аула Максима, УАСГ  на 13 април от 19:00 ч.


 


За тази интензивна танцова седмица, която ще се проведе от 6 до 12 април, в България пристигат световно утвърдени американски хореографи. Те ще преподават на младите български танцьори в 5 различни стила: балет – стил Баланчин, бродуейски джаз, модерен танц, хип хоп и характерен танц.


 


Показването на сцена и пред публика на резултатите от едноседмичните ателиета са важна част от дейността и мисията на фондацията, защото сценичната изява е момент от решаващо значение в развитието на всеки един танцов артист.


 


Спектакълът има за цел да утвърди иновативния за България формат - представяне пред публика на „работа в процес“ (work-in-progress performance). Самото име "Sneak Peek", с което в първите издания Петър Илиев нарича заключителното шоу на програмата, кани публиката да надникне именно "в процеса на разработка", “в кухнята” на динамичния творчески труд, докато крайният културен продукт се създава.


 


Тази година програмата на спектакъла ще включи шест репертоарни разработки, развити от шестимата ни учители заедно с младите танцьори от България, както и творческите търсения на поканени гости. Този концерт е изключително разнообразен и динамичен, защото представя специално създадени хореографии в пет стила, изпълнени от вдъхновени и ентусиазирани млади танцьори. Енергията в залата не оставя никого равнодушен!


 


В края на спектакъла екипът на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” ще обяви и тазгодишните стипендианти, които ще получат възможност за интензивно лятно обучение в едни от най-известните танцови училища и компании в САЩ.