интин - Билети

ТЕАТЪРЪТ ЧЕТЕ ИНСТИНКТЪТ  - Билети

Сортирай резултатите

Детайли за събитието

Театрално-музикален продуцентски център Варна

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТОЯН БЪЧВАРОВ“

101-ви творчески сезон (2021-2022)

"ИНСТИНКТЪТ"

от Анри Кистмекер

Превод Аглика Стефанова-Олтеан Режисура и музикална среда Стоян Радев Ге. К.

Ас. Режисьор - Валентина Андонова

В ролите: Жан Берну - ВЕЛИЗАР ЕМАНУИЛОВ Андре Берну - НЕДЯЛКО СТЕФАНОВ Сесил Берну - МИГЛЕНА ВЕЗИРОВА

Терез Ложие - ХРИСТИНА ДЖУРОВА Лотрикé - СТАНИСЛАВ КОНДОВ Берта - АЛЕКСАНДРА МАЙДАВСКА Пиер - ИВАЙЛО ИВАНОВ Пощальон - ГЕРГАНА АРНАУДОВА

Очаквайте на 01.11.2021 от 19:00 и в Нощта на театрите, 20.11.2021, от 16:00, в Градска художествена галерия-Варна, актьорското четене на "ИНСТИНКТЪТ" - първото представление на Варненския градски общински театър.

"Отново пред публика след 100 години: "Инстинктът" от Анри Кистмекер. Лекари в битка с епидемиите и с любовта. Измамници и самохвалковци на лов за жертви. Пъргави камериерки. Изгубени писма. Платете 5 су за файтон и елате в галерията на 1 ноември, Деня на будителите."

В летописа на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", обхващащ 100 годишната му история (март 1921 - февруари 2021), съставител Никола Вандов, е записано така:

"На 13.02.1921 год. Общинският съвет на Варненската комуна взема решение да се създаде професионален театър във Варна."

Пиесата е "ИНСТИНКТЪТ" от Анри Кистмекер, постановката е на Стоян Бъчваров. Премиерата е на 12.03.1921 г. в Зала "Съединение" - сега Сцена "Филиал".

Точно 100 години по-късно г-жа Анна Сливкова, преводач в Европейския парламент в Брюксел и голям оперен и театрален почитател, решава да зарадва Варненския театър по случай 100-тния му рожден ден. Намира и поръчва пиесата на Анри Кистмекер „ИНСТИНКТЪТ“ в Кралската библиотека на Белгия. На 27-ми март тази година, Международният ден на театъра, нашият драматург Аглика Стефанова-Олтеан, ни зарадва с празничната вест, че нашата първа пиеса е издирена, а тя от своя страна ще я преведе! Благодарим за безценния подарък!

Харесайте страницата ни във Facebook: https://www.facebook.com/DramaTheatreVarna/

Последвайте ни в Instagram: https://www.instagram.com/dramatheatrevarna/ .

Абонирайте се за нас в YouTube: https://bit.ly/YouTubeДТСтоянБъчваров

www.dramavarna.com