THE SWEET VANDALS - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Подгряваме за Sozopol Fest 2012 с любимците на публиката от миналогодишното издание


На 19 май Sofia Live Club ще посрещне една от най-автентичните соул и фънк групи – The Sweet Vandals. Бандата гостува по покана  на организаторите на Sozopol Fest и концертът им ще бъде второто подгряващо парти, което ще влее лятно настроение в нощния живот на София и ще напомни, че до големия купон на къмпинг Градина остава съвсем малко време. Миналата година петимата испанци гостуваха за първи път в рамките на плажния фестивал и за две парчета време се превърнаха в едни от най-аплодираните хедлайнери.

 

Когато испанската соул и фънк банда The Sweet Vandals стават част от музикалната индустрия, никой не си и представя, че между Мадрид и Дюселдорф може да се установи духовна връзка. Вторият албум на групата The Sweet Vandals, чиито стил е смесица между класически соул и суров фънк, набляга и отразява промените, които соула и фънка са претърпели в последното десетилетие в Испания и Германия.

 

The Sweet Vandals нямаше да са същите без Mayka Edjole – тя е кълбо от чиста енергия и глас, сърцето и душата на групата. Но без Santiago Vallejo, по-известен като Diamond, който внася суровия и смел звук на чудовищния фънк инструмент, наречен Хамонд орган, фънки баса на Santi „Sweetfingers“ Martin, господаря на барабаните Javier „Skunk“ Gomez и китарния ветеран José „Angel“ Herranz Вандалите нямаше да са така сладки. Всички членове на бандата са в перфектна симбиоза, която създава чувствен дийп фънк (увлечението на Mayka по госпъла също натежават), типичен за The Sweet Vandals.

 

Групата определено ще изиграят голяма роля в бъдещето на жанра. Тайната на типичното за The Sweet Vandals звучене е в аналоговата техника, която използват при записите. Тя създава чист, топъл, искрен и дълбок звук с леко твърди, чепати елементи. Във всяко парче звучат автентични инструменти и микрофони от различни ери на соула, записани и миксирани от аналогова техника. Това придава на звученето им последователен и уникален характер, белязал и този албум, записан в собственото им студио „Funkameba Studios-Analog Heaven“.

 

По време на последните две години грууви фънк формацията, която подхожда към своята  публика директно и автентично, е неуморна в изявите си в Испания, Франция, Португалия, Швейцария и Германия. „Dirty Club Sound“ наричат звученето си The Sweet Vandals. DJ-ите си падат страшно много по испанската банда, защото музиката им пълни дансингите за отрицателно време. Неслучайно групата излиза извън рамките на Стария континент и свири в Мексико и Африка.

 

„Опитваме се да намерим своето собствено звучене“, казва Javier „Skunk“ Gomez преди няколко години, без да знае, че ще го намерят още в дебютния си албум. През 2006 The Sweet Vandals свирят в клуб Lovelite в Берлин, където срещат Henry Storch – създател на легендарния дюселдорфски лейбъл за соул, фънк и груув Unique Records. Ражда се идеята за първият запис, издаден от Unique Records. Дебютният им албум предизвиква фурор, защото е един от най-твърдите, искрени и дийп фънк и соул албуми, които сцената е имала удоволствието да чуе.

 

Освен това концерта в "Lovelite"е толкова голям успех, че той вдъхновява групата да кръстят новия си албум "Lovelite" като реверанс към концерта им в Берлин. "Lovelite" е нежен и твърд, но въпреки това истински, пълен с енергията на фънка и дълбокия черен соул. Парчета "Funky Children”  или "What About Love" дишат магията на Dusty Springfield в гласа на Mayka. Песни като "Againstupidity" напомнят духа на Кръстника на соул и фънка Джеймс Браун. "Every Woman Is A Diva”  подчертава уникалния стил на бандата и очарователната им  способност за самоирония. Друго особено стилно парче е "I Hate To Hate You”, структуриранo като класически хит от 60-те на лейбъла Motown.  "Lovelite" е пътешествие в 11 песни, базирани на соула и фънка.

 

The Sweet Vandals са на 19 май в Sofia Live Club.

А за тях ще ни подгрее ексклузивният Funk Da Disco сет на DJ ilko и DJ Marten.

Цени на билетите: 15 лв. на предварителна продажба от eventim.bg и 20 лв. на място

 

Sozopol Fest e на 29 и 30 юни на къмпинг Градина.

Повече за фестивала можете да видите тук: http://www.facebook.com/Sozopol.Fest