Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Академия Орфика ви кани на интерактивния спектакъл “Тракийска Мистерийна Драма” - възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация “Орфика”.

 

19.00, събота, 04 май 2019г. в Централен Военен Клуб - София, Концертна Зала

 

В светлината на великденския празник заповядайте за едно неповторимо по рода си преживяване, извиращо от Орфическия Опус и древното изкуство, имащо силата да вдъхнови трансформацията на човешката природа и възкресяването на Жизнените потенциали в човека. Тракийската Мистерийна Драма стъпва върху тази изначална концепция. В центъра е Богът Слово и разпростирането на Неговата подредба чрез победата на Светлината над тъмнината и извисяването на Живота над смъртта. Отличаващото качество на Мистерийната Драма се състои в преоткриването на Тракийското творчество и древните орфически концепции и актуализиране на първообразите им в света на съвременния човек чрез музика и танц.

 

От 2006 год. „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България. Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.

 

За повече информация:

https://academiaorphica.org

Facebook: Тракийска Мистерийна Драма / ThracianMysteryDrama

Академия Орфика / Academia Orphica

Twitter: @ThracianMystery #bogaricustoms