Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

На 22 ноември, за първи път на сцената в SLC, ще се състои  музикалният  шоу-трибют на легендарната италианска звезда Адриано Челентано, който тази година чества своята 80-годишнина.

Песните изпълнява българският певец Валентин Асенов, който е доайен на италианската музика у нас и известен още като „Българският Челентано“, поради факта, че започва своята кариера с негове кавъри.

Специални гости на сцената ще бъдат Даниела Колева, Ива Колаксъзова, както и топ-български музиканти, с които заедно ще представят наложили се във времето хитове от репертоара на италианската легенда.

Валентин Асенов завършва специалност „Поп и джаз пеене” в НМА „Панчо Владигеров” през 1993г. в класа на Петър Димитров. Същата година издава албума „Празничен човек” с Биг бенда на БНР. През 1995г. става Лауреат на „Златния Орфей”  за млад изпълнител. Работи с изявени български автори, като Александър Бръзицов, Вячеслав Кушев, Димитър Пенев и др. Участва в редица телевизионни забавни програми.  Работи в нощни вариететни заведения в България и Италия, където живее 5 години. Пътува и радва своите почитатели и в организирани шоу програми на круизни кораби. През 2004г. издава в Италия албума „Canto senza frontiere”.  Дългогодишен преподавател в НМА „Панчо Владигеров” в катедра „Поп и джаз пеене”.