Тримата Български Тенори  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Тримата Български Тенори


На 28 Май 2014 от 19 часа в зала Rainbow PLAZA (ул. Атанас Дуков 29)  ще се състои дългоочаквания концерт представяне на първия диск с класически арии и канцонети “Vincero” на Тримата Български тенори – Уникалните гласове -  Георги Петров, Веселин Вачев и Борис Луков. Ще може да чуете техните изпълнения на живо и да вземете тяхната музика навсякъде с вас! 


 


Автентични тенорови гласове - необятни с безкраен талант, взрив от енергия и великолепна емоция!  Триото  Уникалните гласове (The Unique Voices) стартира развитието си,  като проект,  през  2007 година. Две години по късно, през 2009, след продължителен подбор,  талантливите трима тенори Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров  формират окончателният екип на The Unique Voices. Със своята пъстрота, хъс, уникални  и допълващи се гласове и харизма, те  успяват да станат най-успешното трио български тенори с множество концерти на престижни български и международни сцени.


 


Тримата български  тенори от Уникалните гласове пеят винаги на живо.   Съчетават красотата на оперния глас с различни музикални жанрове - поп, рок, джаз. Репертоарът им включва класически арии и италиански канцонети, евъргрийни, латино, рокендрол, руски шлагери, популярни  български песни, шедьоври в различни стилове. Завладяват най-големите сцени в България –  Национален  Дворец на Култура (зала 1), зала Арена Армеец,  Софийска Национална Опера, Пловдивския Драматичен Театър, Варненска Опера, Летния театър в Бургас  и други световни сцени в САЩ (Бродуей – Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Детройт), Канада (Торонто, Монреал), Русия (Москва, Нижний Новгород), Германия, Румъния, Естония. Участват в значими обществени събития, престижни концерти, официални празници, фирмени мероприятия, елитни и многобройни частни тържества. Това са те:


 


Георги Петров - тенор притежава уникален плътен и в същото време звънлив тембър, който трудно може да сбъркате. Той е тенор, който не спира да се развива и достига най-високото майсторство и качество в оперното пеене. Завладява със силна харизма, неповторимо излъчване и витална енергия, която предава непосредствено на публиката. Георги има опит на световни и български сцени в редица оперни проекти и самостоятелни концерти. Завършва магистратура по Оперно Пеене в НБУ и има бакалавърска степен по специалност Музикален театър в НАТФИЗ. Участник е в редица майсторски класове на именити български и международни преподаватели. Преди да се отдаде на музиката завършва и професионалната гимназия по Ветеринарна медицина в Ст. Загора. Той има силен характер и е динамична натура, която успява да случва нещата тук и сега. Спортен тип е, скачал с парашут и карал безмоторен самолет. Обича руската литература, котките, арабските жребци и вдъхнoвяващите хора с дълбока душевност.


 


Веселин Вачев - тенор е роден на 11.08.1978г. град Пловдив. Още от 5 годишна възраст започва да се занимава с музика, като солист на Хора на пловдивските момчета. Завършва музикална паралелка, после учи в консерваторията в София. От 2003г.  е солист на представителния ансамбъл на Българската армия. От 2007г. е част от  популярното трио тенори,  Уникалните гласове. Притежава голяма музикалност и усет към стила и хармонията. Обожава да играе и гледа футбол. По негово време футболния отбор на академията е бил на най-високо ниво. Със силен хъс за победа, той е желан във всеки отбор. Най-много обича да прекарва свободното си време със семейството си, неговата съпруга и малката им дъщеричка. В пеенето залага както на оперното звучене, така и на експерименти с естрадна постановка.


 


Борис Луков – тенор завършва НМА Панчо Владигеров, специалност Оперно пеене. Още тогава той се отличава богатия тембър и сила на своя глас. Считан за една от бъдещите оперни надежди на България, едва на 22 години е приет за един от тенорите в трио "Уникалните Гласове". Наред с изявите на триото неговият талант не остава незабелязан за ръководството на Държавна Опера Варна, където е поканен да бъде един от солистите на театъра. Там Борис Луков изпълнява роли из оперите на Верди, Пучини, Леонкавало и др. Огромния талант на младия тенор предвещава успешен творчески път у нас и в чужбина.


 


С финансовата подкрепа на Си Комерсиал 7 - DOMA.