Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Международният Музикален Фестивал ТРИМОНТИАДА'2017

 

kани пловдивчани и гостите на града на едно неповторимо преживяване:

 

"ВИЕНА ТАНЦУВА ВАЛС С ПЛОВДИВ НА СЦЕНАТА НА АНТИЧЕН ТЕАТЪР"

На 08 и 09 септември 2017 година от 20 и 00 часа

 

С участието на Виенския Камерен Оркестър

и пловдивския Младежки Камерен Оркестър "Франк Мартен Плейърс"

 

Младият пловдивски Международен Музикален Фестивал "Тримонтиада" пристъпва на сцената на Античен Театър с два многообещаващи концерта, които са чиста наслада за всички сетива.

 

08 септември 2017 г. от 19:30 часа

Първата вечер на фестивала поднася три изключителни дебюта:

Първият и най-вълнуващ дебют е концертът на пловдивския Младежки Камерен Оркестър "Франк Мартен Плейърс". След множество изяви в по-малки концертни зали, също така и в радиоконцерти на Национално Радио Пловдив, вече е време да концертира на най-величествена сцена в България: Античен Театър. Младите музиканти са вече в концертна треска. Те се надяват да получат подкрепата на пловдивчани.

Вторият дебют ще ни поднесат първокласните музиканти от Виенския Камерен Оркестър. Те безотказно завоюват световни сцени и нямат търпение да музицират на престижната показна арена в Пловдив.

Третата атракция е недостижимата австрийска императрица Елизабет "Сиси", интерпретирана от Роми Шнайдер в легендарния филм "Сиси", превръщащ театъра в концертно кино.

Диригенти на вечерта са: Виолета Стоянова, Пламен Проданов и Рани Калдерон.

 

09 септември 2017 г. от 20:00 часа

През втората фестивална вечер ще станем свидетели на още едно неподражаемо събитие.

За пръв път в историята си, Виенският Камерен Оркестър покани млади таланти от Пловдив, и ще ги приеме в редовете си като част от оркестъра. Това са шест младежи и деца (победители в специалено проведен за целта конкурс) членове на МКО "Франк Мартен Плейърс", а именно: Йордан Вичев, чело; Радослав Ненчев, чело; Стела Мандева, цигулка; Радостина Стоянова, цигулка; Амелия Станчева, цигулка, Ева Фей Мак Гонагъл, цигулка. Най-малките сред тях са едва дванадесет годишни. Да се свири в редовете на световно известния оркестър изисква голяма увереност в себе си. Затова на тях ще е необходима вашата цялостна подкрепа! Насърчете ги!

Компетентно подбраната програма съдържа и участието на пловдивската звезда, пианистката Галина Врачева, известна по целия свят с нейните концертни импровизации. Също така виртуозното сопраното Марена Райхел от Виена и австрийският композитор Паул Хертел.

 

Акценти от програмата на двудневния фестивал:

Виенски валсове на Щраус; Полка на Цикан; Малко известно произведение от Ланер, посветено на Моцарт; Оркестровата сюита към филма "Императрица Елизабет-Сиси" на Паул Хертел; "Семпла симфония" на Бритън; Клавирни концерти на Моцарт и Хертел; Български произведения и още изненади  ...

 

Билети за фестивала може да закупите в мрежата на EVENTIM: https://goo.gl/P4svNV

Също така в билетен център пред Община Пловдив и музикалния магазин на ул. Отец Паисий.

| Цените на билетите варират от 20 до 70 лв. Има налични билети за двете вечери по отделно.

Организаторите на събитието препоръчват закупуването на комбиниран билет за двете вечери.

 

Очакваме ви с нетърпение и благодарност за подкрепата ... За да преживеем заедно този красив ВАЛС МЕЖДУ ПЛОВДИВ И ВИЕНА на величествената сцена - АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ.

 

Линк към събитието във фейсбук: https://goo.gl/ZbXEC4

Линк към промо клип: https://youtu.be/vXzo3u4kBpc