Турандот - Опера от Джакомо Пучини - Билети

Турандот - Опера от Джакомо Пучини - Билети ©

Дата на събитието

Сортирай резултатите

Място

Категория

Детайли за събитието

 

На 9 март сцената на голямата зала на НДК ще се преобрази в двореца на ледената принцеса Турандот, а софийската публика ще има възможността да гледа едноименната опера на Пучини в мащабна продукция със брилянтни солисти и пищни декори.

 

С операта на Пучини промоутърът Монте Мюзик възобновява традицията да поставя големи класически събития на сцената на Зала 1 на НДК в партньорство с български оперни театри.

 

“Турандот” е сред най-новите продукции на Държавна опера Варна, създадена в колаборацията с Парма ОперАрт. Премиерата й в Парма се състои на 10 юли 2019 г, на открито в замъка Reggia di Colorno, където се радва на огромен успех.

 

Последната опера на италианския композитор е вдъхновена от древна персийска приказка, а действието се развива в средна Азия. Арията "Nessun Dorma" от "Турандот" е една от най-забележителните класически композиции на всички времена.

 

Диригент на мащабната Рродукция щеее  Маестро Найден Тодоров, а а участието в продукцията на даровития ни диригент само по себе си е гаранция за качеството й. За класата на събитието говори и солистичния състав, който внимателно е подбран от организаторите.

 

В ролята на Турандот ще се превъплати Сузана Бранкини. Очарователната италианка е определяна за най-доброто съвременно сопрано на Арена ди Верона, заради убедителното си вокално присъствие и красотата си.

Иван Момиров, тенорът чийто глас звучи по-често на европейските сцени, отколкото на родните, ще гледаме и слушаме като Калаф. Сред учителите му са Гена Димитрова, Атанас Атанасов, Франциско Лазаро. След Димитър Узунов и Николай Николов той е третият български тенор, пял в "Ковънт гардън" .

Сопраното Илина Михайлова, с което големият Хосе Карерас сподели сцената  в Атина  по време на прощалното му турне ще влезе в ролята на Лиу.

Деян Вачков, чест гост на най-престижните класически събития, ще е в ролята на Тимур. Христо Ганевски ще бъде Императора. Пинг Панг и Понг съответно ще са Венцеслав Анастасов, Пламен Долапчиев и Пламен Долапчиев. Свилен Николов е Мандарина. С участието на Варненска детско-юношеска опера.

Постановка - Кузман Попов.

Режисьор - Еди Ловалио.