TUXEDOMOON HALF - MUTE TOUR 2016  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

София – 04.12.2016 е част от турнето HALF—MUTE  2016 на TUXEDOMOON, включващо серия от ексклузивни концерти из Европа.


 


“HALF—MUTE” е първия албум на групата от San Francisco, издаден през 1980. Заглавието подсказва за инструментална и вокална част на албума, който е детайлно ревюиран в списание Interview на Andy Warhol  и моментално създава култов статут на авангардната група.


При следващия албум, TUXEDOMOON са вече част от новата вълна на нюйоркската сцена. В средата на 80-те групата пристига в Европа, където музиката им, бягаща от жанрови рамки намира своето място. Днес, членовете на групата - St. Brown/ Mexico, Bl. Reininger /Athens, Рeter Principal/New York и L. Lieshout/Brussels са пръснати из света. Bruce Geduldig (1953-2016) напусна този свят преди пролетната част на турнето и е заместен от David Hanеke – визуален артист/художник.


Първото гостуване на TUXEDOMOON у нас е през 2011, последвано от концерт през 2012. На предстоящия концерт в Sofia Live Club групата ще представи “Half—Mute” в цялост и песни от богатата си дискография. Наскоро TUXEDOMOON издадоха Vinyl Extravaganza – бокс включващ 10 плочи/артефакти.


Sofia Live Club разполага със седящи и правостоящи места и ще бъде оптимизиран за 400 гости. Билети на стандартна цена – 34 лева се разпространяват  в мрежата на Eventim, 39 лева - в деня (резервация на места според практиката на клуба).


 


За актуална информация следете:


https://www.facebook.com/events/261506667583691/


 


Tuxedomoon live in Sofia 2011:


http://www.dercircle.com/archive_en_tuxedomoon.html


Tuxedomoon live in Sofia 2012:


http://www.dercircle.com/archive_en_tuxedomoon2.html


организатор:


DerCircle www.dercircle.com