BG Tishina300 - Билети

В ТИШИНАТА – театър на звука

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„В тишината“ – театър на звука от Асен Аврамов

„В тишината“ е оригинален музикален спектакъл, плод на сътрудничеството между композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от ансамбъл MYX’D. Акцентът на творбата е музиката – красива, хармонична, мистериозна, драматична и завладяваща. Издишането на кларинета, пицикатото на цигулката, тайнственото тремоло на струните на пианото постепенно се наслагват, демонстрирайки процеса на зараждане на музиката от тишината. Сценичната интерпретация е допълнена от светлинен и звуков дизайн в търсене на многостранно сетивно изживяване на публиката.

След изключително успешната премиера на 15.06.2021 г., спектакълът гостува на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ на 20.09.2021 г.

MYX’D е камерен ансамбъл, ориентиран към съвременна музика. Музикантите от състава изповядват философията, че да служиш на музиката означава да я споделяш с много хора. Обединени от идеята да създават уникални преживявания за своите слушатели, членовете на MYX’D целят да поднесат класическата музика по спонтанен и интригуващ за възприятията на съвременния човек начин, както и отрано да закърмят най-малките слушатели в духа на това изкуство. В творческия процес на MYX’D особено се ценят новаторството и експериментирането. Всеки един от музикантите дава най-доброто от себе си, за да се създаде онази специална колективна енергия, която радва и вдъхновява както изпълнителите, така и слушателите. Петимата основатели на ансамбъла са двама цигулари, виолончелист, кларнетист и пианист. Техният артистичен път обединява образователен и професионален опит от най-добрите американски и европейски училища и университети, както и престижни музикални формации от четирите края на света – от Северна и Южна Америка до Европа и Южна Африка.