ВАСКО КРЪПКАТА И ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД LIVE  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

На 26-ти декември Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ще отпразнуват 25-тата си годишнината с голям концерт в СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ.  


На този ден преди 25 години, Васил Георгиев, по-известен като Васко Кръпката, вдъхновен от падането на социалистическия режим създава първата българска блус банда - Подуене Блус Бенд. Самият той определя групата като „отворен проект от музиканти, които обичат Блуса и Свободата”.


В зората на демокрацията Васко решава да започне на чисто, а четвърт век по-късно музикантът оставя зад гърба си 15 албума в България и един в Германия, пропътува стотици хиляди километри и печели милиони приятели.


Ето какво разказва самия той: „Нищо лично, просто имах идеи за песни, каквито не се пееха тогава.... и сега имам...25 години по-късно преливам от щръклица за щуротии и знам, че времето дори да е наше, пак няма да ми стигне. С голяма благодарност към всички тези, които ни помагаха, и към тези, които ни пречеха. Сега се обръщам назад и виждам едни изключителни години, наситени със събития, пътешествия и приключения, носени на крилете на хипарско-непукисткия-подуенско-неизискан-кучешко-неподправен БЛУС .... Нямам търпение да видя какво ще ни се случи в следващите 25..."


Ден след Коледните празненства първата българска блус банда ще отпразнува годишнината си, като представи на клубна сцена най-доброто от дългогодишното си творчеството. Специални гости на събитието  ще бъдат брас секция Веселите Шмиргелисти, Ася, Вили, Лина, Бате Кире, Бате Влади, Цвъри, Еко, Миро, Венци Благоев, Невилиян Гемиджев, проф. Владимир Радулов, Момчил Данчов, ODD CREW и други.


 


БИЛЕТИ за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на www.eventim.bg на цена от 10 лева, а цените на място в клуба ще са 15 лева.


 


 


 


Повече информация тук:


 


https://www.facebook.com/pages/SOFIA-LIVE-CLUB/106829925995?fref=ts