VIOLONS BARBARES - Билети

barbares200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Shangri Live и Аларма Пънк Джаз Фест
представят
Violons Barbares за пръв път в София!

+ представяне на книгата "Да обичаш дивото. Монголия"

=== === ===
Представяне на новия албум "Wolf's Cry" на една от най-ценените етно групи в света!

Violons Barbares идват за първото си турне в България през началото на декември!

Великолепното и успешно в цял свят трио Violons Barbares започва от София своето първо турне в България. Пустошта на Монголия се смесва с българския корен и гъдулка, изпълнявайки ритуалното гърлено пеене под бурния съпровод на перкусии от Франция.

Violons Barbares ( в превод от френски - "варварски цигулки" ) е група базирана в Страсбург. Бандата се състои от българин, монголец и французин. Свирейки на най-големите етно фестивали в света, музикантите изпълняват своите изобретателни авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор. Силно ценени в цяла Европа, те получават позитивните коментари на критиците.

 

Violons Barbares свирят по цялото кълбо - Festival du Monde Arabe de Montréal в Канада, Festival Cosmo Jazz Chamonix във Франция, Rain Forest Festival в Малайзия, Viljandi Folk Fest в Естония и още много други популярни локации за етно музика.

Публиката ще чуе версии на популярни песни като "Джоре дос" и "Седенки". Заедно с това ще се потопи и в сърцевината на Монголия чрез сакрално гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка - всичко това в изпълнение на легендарния Енхжаргал Дандарваанчиг.

По време на първото си турне в България групата ще представи новия си албум "Wolf's Cry", който ще се продава на място в клуба по време на концерта. Към албума има и книга с текстовете, а също и серия снимки създадени от самия Димитър Гугов.

Violons Barbares са:
Енхжаргал Дандарваанчиг - Епи - морин хуур / конеглава цигулка, монголско гърлено пеене, вокали,
Димитър Гугов - гъдулка, вокали и
Фабьен Гуйо - перкусии, вокали  

 

== === ==

 

В 20:15 ще започне и представянето на книгата " Да обичаш дивото. Монголия " от младата пътешественичка и антрополог Петя Димитрова. Тя ще разкаже своята интригуваща история за пътуване до далечната монголска степ с Транссибирската железница. Публиката ще може да научи много за мистичната страна, нейния суров народ и безпощаден климат. Петя прекарва две седмици в Монголия и се докосва до местните традиции и шамански вярвания, подслонява се в юрти и среща стадата в безбрежната степ.