BG Vladimirbez - Билети

ВЛАДИМИР

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Специална промо цена 12 лв.!

Подкрепете младите актьори и режисьора Николай Кенаров, които са финалисти на Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" на 10.05.22 в гр. Русе! 


Театрално-музикален продуцентски център Варна

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТОЯН БЪЧВАРОВ“

101 - ви творчески сезон (2021-2022)Финалист в Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров", Русе, 10 май, 2022.

Спектакълът взе участие в съпътстващата програма в престижния фестивал Седмица на Словенската драма в град Кран, ноември 2021. Единственото международно участие, с което представихме Варна и България, беше варненският спектакъл "ВЛАДИМИР"! За наша радост самият автор на пиесата Матяж Зупанчич присъства и сподели: "Вчера успях да гледам "ВЛАДИМИР" в Кран. И не съжалявам. Много интересна постановка, интерпретация. В европейските театри пиесата имаше наистина много постановки, разбира се, не съм гледал всичките - но сред онези, които съм гледал, тази е една от най-добрите."

„ВЛАДИМИР”

Черна комедия от Матяж Зупанчич

Превод: Людмил Димитров

Режисьор: Николай Кенаров

Музика : Страцимир Павлов

Сценография и костюми: Даниела Николчова

Фотография: Тони Перец


В ролите:

АЛЕШ - Константин Соколов

МАША - Александра Майдавска

МИКИ - Ивайло Иванов

ВЛАДИМИР - Симеон Лютаков


В посткомунистическата реалност на бившата Югославска република Словения хаосът е не по-различен от този, който преживяваме в България през 90-те години на миналия век. Как хората оцеляват, какво ги кара да си помагат един на друг и как се преплитат личните драматични съдби на няколко души, поставени в нелеки обстоятелства? Защо тази пиеса е хит в Словения, а авторът Матяж Зупанчич многократно награждаван със сигурност ще възбуди любопитството на търсещите умове!


Млада двойка (Александра Майдавска и Константин Соколов) и техният приятел (Ивайло Иванов) се опитват да оцеляват във време на финансова криза, като приемат нов човек да живее при тях. ВЛАДИМИР (Симеон Лютаков) се оказва единственото им спасение. Това обаче води до непредвидени усложнения във взаимоотношенията на младежите. Един спектакъл за добрите намерения.

П.С. При определени обстоятелства всеки може да стане насилник. (Мики "Маус").


Интервю с режисьора Николай Кенаров: https://bit.ly/ВладимирИнтервюНиколайКенаров .


Спектакълът не е подходящ за лица под 16 год.!

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" на Община Варна.


Харесайте страницата ни във Facebook. Последвайте ни в Instagram. Абонирайте се за нас в YouTube. www.dramavarna.com

Галерия за събитието