WACKEN METAL BATTLE BULGARIA  - Билети

вакен - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ФИНАЛЪТ НА METAL BATTLE BULGARIA 2022

ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТАЗИ СЪБОТА, 26 ЮНИ

Конкурсът WACKEN METAL BATTLE BULGARIA 2022 ще се проведе на 26 юни в столичния клуб “Мixtape 5”. Във финалите на четвъртото издание на конкурса ще видим общо 6 групи, а журито ще съобщи своя избор след края на втория ден.

С цел непредубеденост при подбора и тази година предварителната селекция на групите бе направена от международно жури. Информацията и песните на всички банди, отговарящи на условията за участие бяха изпратени на представителите на WOA: Metal Battle в състав: Ернст Кхичумов (Грузия), Лаурентио Строуц (Румъния), Торстен Колбейнсон (Исландия), Йоанна Ланденпера (Швеция) и Катрин Освалд (Швеция), които дадоха своите оценки, а родните организатори само обобщиха резултатите, които са следните: BADCAST, DISHONORED, ENGINEER OF DEATH, FROM THE ASHES, REJUVENATION и SICK RED. В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъдe заменена от следващите получили най-много гласове за участие: Deception, Nightmare Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и китарни кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването.Тази година ще бъде взет предвид и вота на публиката, който ще е 1/3 от общия вот, но ще бъдат зачетени гласовете само на феновете закупили билети. Тази неделя вратите ще отворят в 17.00 часа, а първата банда ще излезне на сцената в 18.00. Специален гост на събитието са EUFOBIA и техния сет ще е е след конкурсната част. Събитието ще приключи в 22.00 часа!

Групите, представили страната ни в предишните издания Eufobia (2019), Ophan (2018), Lieveil (2016), Dash The Effort (2015) се представиха повече от добре пред международното жури и публика в Германия. Оставиха много добри впечатления, добро начало в представянето на родната сцена и в бъдеще.

По традиция международния финал се провежда на две от големите сцени на Wacken Open Air - WET Stage и Headbanger’s Stage. На тези сцени последните години сме гледали групи като Europe, Red Fang, Mayhem, Nuclear Assault, Ihsahn, Dilinger Escape Plan. Във финала взимат участие само 30 от над 60 държави. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат как и какво означава метъл музиката в родната им страна. В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5”, а класираните групи вече се награждават с материални и парични награди.