Weather Report Tribute  - Билети

weather200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Weather Report Tribute


Биг бендът на Българското национално радио с  диригент Антони Дончев и солистите – Антони Дончев –клавишни, Радослав Славчев (Riverman) – бас китара, Боян Ивкович – перкусии и вокал представят Weather Report Tribute. Birdland, Mysterious Traveller, А Remark You Made, Elegant People са само част от пиесите, с които музикантите ще изразят възхищението си и почит към най-важната фюжън група в историята на джаза, променила музиката през 70-те.


Антони Дончев е известен пианист, който умело съчетава многообразието на джазовата стилистика, фолклора и класическата музика във всичките им аспекти. С името му са свързани редица престижни изяви на българския джаз през последните 20 години. Той е съосновател на формацията Акустична версия, която печели Голямата награда на конкурса в Hoeilaart (Белгия) през 1985. Работи със световноизвестни музиканти като Томи Смит, Джо Ловано, Кърт Елинг и други.


Радослав Славчев (Riverman) участва в различни формации сред които: Ahead, High Time, Фънкалеро, Сафо, Poppers и др. През годините Riverman е работил с имена като Васил Найденов, Стоян Роянов – Ya-Ya, Сецилия Лонг, Спенс, Иво Папазов – Ибряма и др.


Боян Ивкович е сръбски музикант, актьор и телевизионен водещ. Известен е като перкусионист на сръбската джаз фюжън формация Васил Хаджиманов Бенд. Участва в редица национални и международни фестивали за джаз и уърлд мюзик. Има участия в записи в над 15 албума и много сингли и проекти. Ивкович е международно признат за един от най-добрите изпълнители в областта на джаз фюжън. През 2017 г. е включен в топ 5 на перкусионистите от джаз станцията в Лос Анджелис Arnaldo Desouteiro's Blog.


Заповядайте, за да чуете Фънк, R&B, рок, world music, фри джаз и фюжън в концерта на 21 март от 19:30 часа в Първо студио на БНР!