Windhand & Upyr - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

DOOM OR BE DOOMED: WINDHAND С КОНЦЕРТ В СОФИЯ!

Класически дуум на родна земя за десетата година на Rawk'n'Roll

В третото и последно от поредицата събития по повод своята десета годишнина, уебзинът Rawk'n'Roll - the 'pass-me-that-bottle' webzine казва тежката си doom-a и кани за концерт в България една от най-актуалните в момента дуум банди: американците Windhand. Петорката е в списъка с артисти на Relapse Records и ще забие на 7 април в B-Side на клуб Mixtape 5.

Концерта ще открият софийските екстремни дуумаджии Upyr, които още със стъпването си на сцена предизвикаха размествания в родния ъндърграунд. Мрачните, бавни и тежки пиеси от дебютното демо на групата, предизвикаха серия от възторжени ревюта не само в българските, но и в редица чуждестранни специализирани издания.

Създадени през 2008 в Ричмънд, Вирджиния (дом на банди като Alabama Thunderpussy, Cough, GWAR, Pig Destroyer), Windhand са от новото поколение тежки групи, комбиниращи класически дуум със стоунър звучене, постигайки психиделична амалгама от звуци, хипнотизираща със своята мелодичност и не отстъпваща в своята твърдост. Ако се почувствахте объркани, може би определението на издателите от Relapse ще ви насочи повече: „Transcendental, monolithic doom that is as catchy as it is heavy!“. Изненадващи с чисти женски вокали в лицето на Dorthia Cottrell, и мачкащи с двоен китарен звук, парчетата на Windhand са се превърнали в неоспорими дуум класики за всички, които обичат стила и робуват на Негово Величество Рифът. Макар само с два дългосвирещи албума зад гърба си – едноименния дебют и излезлия през минлата година "Soma", името на групата е станало синоним на "heavy“, в което ще можем да се убедим със собствените си уши на седми април. След София, бандата продължава с европейското си турне, включващо изява на някои от най-големите ъндърграунд фестивали като Roadburn в Холандия и Heavy Days In Doomtown в Дания.