YAMATO - ПЛОВДИВ  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Японските барабанисти Ямато ще представят новата си програма


爆音綺譚 Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето


26 октомври 2016, зала КОЛОДРУМ, Пловдив, 20:00 ч.


 


Шоуто на Ямато е чисто театрално приключение, изпълнено с балетна грация и заразителен хумор.” Times Online (UK)


 


        В рамките на световното си турне  2015-16  невероятните японски барабанисти Ямато ще представят новата си програма Bakuon - Легенда за ритъма на сърцето на 26 октомври 2016 г. от 20:00 ч. в зала КОЛОДРУМ в Пловдив.


          Повече от 20 години японските барабанисти Ямато радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце - в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки човек, посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти  са изнесли над 2700 представления в 57 страни от целия свят.


          "Беше просто завладяващо. Невероятният талант и чистата радост, от това, което правят бяха   очевидни” пише за тях The Evening Post (UK)


 


 


Новата праграма на Ямато Bakuon - легенда за ритъма на сърцето


 


Ритъмът на сърцето, който пулсира в човешкото тяло


звук, който ще ни следва до края на дните..


Този звук, пълен с енергия, разказва древното предание от далечното минало до вечното бъдеще, предавано от поколение на поколение...


Той бие равномерно и не спира и за миг


Всичко се завърта около него и не бива да спира..


Дейностите на хората,


толкова много съдби,


докато човечеството съществува


този дълбок звук


днес дори на прага на небето и земята


реверберира.


 


Какво е Bakuon?


 


          Червената нишка в нашата нова програма е “историята за силния и постоянен пулс.“


          Историята е за ритъма на сърцето, който пулсира  у всеки от нас. Носим го от раждането, през нашето израстване и така ден след ден до края на дните ни. Преди всичко ние, които го носим в себе си, сме героите на тази история днес, в този кратък отрязък от вечността. Във всичко живо и видимо в този свят, което съществува между земята и небето, нашите сърца бият равномерно. Всичко има своя тих, но силен пулс. Вдъхновени от ритъма на сърцето, ние го вплетохме в историята на Ямато.


          Всеки удар на тайко барабана при Ямато представя неговата жизнена история, пълна с усилия и сълзи, и със спомени, които съхраняват всеки удар от пулсиращото сърце на събралите се тук. И макар, че нашето място в обширната обща история може да изглежда незначително, ние все пак се стремим да напишем нова страница в нея. Днес ние ще се опитаме да споделим с нашата публика един важен миг  във времето, където заедно “ние все пак съществуваме”.


 


Какво е новото при Ямато през 2015-16 г.


 


След турнето по случай 20 годишнина на японските барабанисти Ямато, групата се преобразява, подмладява се. Много нови млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени ще са отговорни за представянето на новата програма Bakuon - Легенда за ритъма на сърцето. Разбира се, в състава на Ямато остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Всеки един от тях ще се опита да пресъздаде емоционално и вдъхновено шоуто Bakuon с големия 500 кг Тайко барабан - талисманът на групата, както и с още 40 различни видове и размери барабани и други инструменти.


И естествено Ямато ще се опитат да напуснат стереотипния образ на традиционните тайко барабанисти и ще хвърлят мост между минало и настояще, създавайки едно модерно и запомнящо се представление със специфична звукова и светлинна хореография. И всичко това в характерния за Ямато оригинален стил!


 


Как започна всичко


 


 


Всичко започна на един фестивал в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара. Изпълнихме една моя композиция, която се казваше “Huyga”, а после един журналист ме попита как се казва състава, за да го упомене в статията си и аз казах онова, което ме хрумна  спонтанно - “Ямато” - оказа се, че името ни подхожда, независимо, че някои ми казваха, че звучи като наименовиние на крайпътно кафене. Това участие отключи вратата към бъдещите ни представления, които днес наброяват 200 на година из целия свят, а броят на барабанистите нарастна от четирима на петнадесет души.


 


Маса Огава, създател и художествен ръководител на Ямато


 


Всичко започва като на шега - първите им изяви са в Китай през 1994 г. пред 20 000 души в рамките на четири представления.  Последващите им спектакли са в други азиатски страни, включително в Индонезия, Южна Корея и Сингапур. През 1997-99 г. стъпват и в Южна Америка, като всяко отделно тяхно турне покрива поне 10 000 км. В 1999 г. за първи път участват на Фестивала в Единбург и са наречени ласкаво в пресата “музиката на душата”. С това се слага началото на световните им турнета. Днес те са известни и обичани в целия свят и са гостували в над 55 държави на всички континети.


 


 


YAMATO за първи път в Пловдив