BG Yasna - Билети

ЯСНА ЗОРНИЦА  - Билети

Детайли за събитието

Петя Панева с първи самостоятелен

концерт-спектакъл “Ясна зорница”

На 23 декември в зала 1 на НДК младата народна певица Петя Панева ще зарадва почитателите си с първи самостоятелен концерт “Ясна Зорница”. В бляскавото музикално събитие ще имаме възможност да се насладим на емблематични народни песни, аранжирани специално за събитието от големия композитор Георги Андреев, който ще дирижира целия концерт.

Изпълненията на Петя Панева са възраждане на най-добрите традиции на българският народен песенен фолклор, които са се запазили през столетията, изпяти от нея брилянтно с чисто и неподправено звучене.” - споделя Георги Андреев.

Концерт-спектакълът ще омагьоса публиката, освен с новаторски подход в подбраните песни, така и с още по-внушително звучене, благодарение на Симфоничен оркестър Враца и солистите на ДФА “Филип Кутев”. В събитието участие ще вземат още популярни изпълнители, които засега организаторите запазват в тайна.

***

Петя Панева е момичето, което стана първият победител в “Гласът на България” с народна музика и успя да грабне сърцата на всички българи с яркия си глас и любов към фолклора.

Пее от 4 годишна на много и различни сцени. Завършва музикалното училище във Варна със специалност ударни инструменти.

Спечелила е много награди както в България така и в чужбина, някой от които: Специална награда на конкурс “С песните на Калинка Вълчева”, Специална награда на конкурс “с песните на Вълкана Стоянова”. През 2017 г. печели възхищението на жури и публика на конкурса “Пирин фолк” като завоюва 3 награди-Първа Награда на журналистите, Първа награда на фестивалното жури и Награда на публиката.

-

Учила в музикална академия “Панчо Владигеров”

Била е част и солист от хорът “Ваня Монева”

Две години е била част от ДФА “Филип Кутев”

През 2019г. участва в турнето на Нешка Робева “Шоу без име”

Има съвместни изяви с един от най-големите кларинетисти на България- Иво Папазов Ибрям.

Многобройни записи в БНР с оркестъра за народна музика.

През 2022 ще излезе и първият и съвместен албум с оркестъра за народна музика на БНР.

Композиторът Георги Андреев и главен художествен ръководител на ДФА „Филип Кутев“ е създал множество произведения за солисти, хор, симфоничен оркестър, кантатно - ораториални жанрове, камерен оркестър, народен ансамбъл, камерна музика, вокална музика, както и над 1000 аранжимента на песни и пиеси от много различни жанрове. Произведенията му са неизменна част от репертоара на симфонични оркестри, камерни оркестри, ансамбли и солисти, както и от програмата за концертите на Фортисимо Фест. Над 80% от сегашния репертоар на НФА " Филип Кутев" е съставен от негови произведения.

Като композитор, диригент и изпълнител Георги Андреев е реализирал над 20 изцяло авторски концерта у нас и в чужбина.

По негова музика Националният ни отбор по Художествена Гимнастика печели множество медали от Олимпиади, Световни и Европейски първенства.

През 2016 и 2017г. реализира редица съвместни концерти със световно известния цигулар Найджъл Кенеди, както и с Жан Люк Понти и Роберт Плант като композитор и инструменталист.

Последната му награда, наред с десетките му отличия е "Кристална лира 2022" за върхови постижения в областта на българското музикално-изпълнителско и танцово изкуство.