Йордан Камджалов - ЛЮБОВ

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Плевенската филхармония представя

“ЛЮБОВ”

под диригентсвото на Йордан Камджалов със специалното участие

на Деси Тенекеджиева в зала “България”

На 12-ти февруари (петък), от 17:30 и 20:00 часа в зала „България” почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до поредната вечер, създадена от Плевенската Филхармония заедно с маестро Йордан Камджалов и специалното участие на актрисата Деси Тенекеджиева.

Не за първи път Плевенската филхармония подава ръка на младостта и таланта. Публиката ще има възможността да се наслади на изумителните млади творци - лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“:

Лора Маркова - цигулка

Георги Димитров- Жожо-китара

Сара Чакърова - маримба

Сион Найман - виолончело

Мария Славова - сопран

Всички те са сред най-изявените млади музиканти в областта си и носители на редица елитни международни отличия. Номинирани или носители на най-престижния приз за млади таланти в България - Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“. Една от специалните им награди по време на годишната Церемония на едноименната Фондация, чийто председател и вдъхновител е Деси Тенекеджиева, беше участието им в този прекрасен музикален проект, под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов.

В началото на тази година и четиримата даровити инструменталисти получиха поредното признание - номинацията им за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР.

В спектакъла специално участие ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева, която ще потопи публиката в магията на любовта, чрез избрани поетични мисли.

Повече за събитието:

Под диригентството на Йордан Камджалов, Плевенската филхармония ще изпълни Симфония No.2 за струнен оркестър в ре мажор от Феликс Менделсон. Благодарение на оригиналната концепция на диригента, публиката ще има възможността да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело, и китара, освен на цигулка. Сопраното Мария Славова ще претвори песента на Солвейг по драматичната поема на Ибсен - “Пер Гинт” от Едвард Григ. Пори песента на Солвейг по сюитата :ат разходките в парка.

Да интерпретира мащабни творби от Чайковски, Брамс, Орф, Стравински, Вагнер, Малер, Хиндемит или Брукнер е често явление, в професионалния живот на маестро Йордан Камджалов. Крупните форми - опера, меса, симфония, кантата, реквием и др., са предпочитани от него, а публиката винаги е прикована от забележителното му сценично присъствие, прочит, дълбочина и сила на внушението. Специалистите не пестят позитивните си оценки: „едва ли има стил и музикална композиция, която не може да бъде претворена по разтърсващ начин от този невероятен талант”, „високо и изискано художествено ниво” или „Камджалов оформя всяка фраза до пълното й съвършенство”…

Билетите са налични в мрежата на Ивентим и на касата на зала „България”.