За любовта  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

„за любовта…“

по драматургични текстове на Яна Борисова

Режисьор Димитър Коцев – Шошо

Сценография Елис Вели

Музика Милен Кукошаров

С участието на: Цветана Манева, Александър Сано, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов, Дарин Ангелов, Филип Буков, Боряна Братоева, Радена Вълканова, Александър Евгениев, Тодор Дърлянов и НощнитеРицари

Със специалното участие на Николаос Цитиридис

Една продукция на Арт Театър

„за любовта…“ е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събира на една сцена различни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор. Всяко представление е абсолютно уникално и вълнуващонепознато. И всеки път е… за първи път. Спектакълът е по драматургични произведения на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в България, в съчетание с музиката на маестро Милен Кукошаров.

Спектакълът „ за любовта…“ е комбинация от различни текстове писани в различни периоди, по различни причини и в различен контекст. Една нежна, смешна и брутално откровена среща между няколко души, които се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата.

Възползвайки се от възможността да говорят свободно за чувствата си, героите успяват в рамките на час и половина да ни въведат в налудния си, объркан и хаотичен любовен живот и разсъжденията си за него. Основни теми и опорни точки на тези откровения са: правото на щастие, човешките дефекти, зависимостите, страховете ни, скритите чувства и най-вече любовта и последствията от нея.

„Поканих няколко актьори, които много харесвам и обичам - една дама и нейните десет кавалера. Сред тях има и седем много млади момчета, които са зашеметяващи във всяко едно отношение, но най-вече са изключително талантливи артисти. Всички те, освен че ме респектират, ме вдъхновяват и вълнуват, а това не е лесна работа.

Благодарение на „ за любовта…“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море наречено любов…или влюбване. Моята голяма страст, моята голяма тема като автор, която аз винаги ще следвам, а тя винаги ще ми предстои. Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното!

И както каза един мой много скъп човек: Никой не може да се изложи, когато става дума за любов.“

Яна Борисова