лове - Билети

За любовта  - Билети

Детайли за събитието

„за любовта…и Нощните Рицари“

по драматургични текстове на Яна Борисова


Режисьор Димитър Коцев – Шошо

Сценография Елис Вели

Композитор Милен Кукошаров

В изпълнение на: Милен Кукошаров -пиано, Борис Таслев-контрабас


С участието на: Цветана Манева, Петър Антонов, Дарин Ангелов, Александър Сано, Яна Борисова и „ Нощните рицари“.


Те са пазители на нощта – времето, когато всичко забранено е позволено и всичко неизказано може да се изрече. Това са гласове, които разцепват мрака и говорят за любов. Брутално, откровено, без цензура и без задръжки.


Една продукция на Арт Театър и Контраплан„за любовта…и Нощните Рицари“ е уникално театрално-музикално преживяване със специалното участие на Цветана Манева.

Спектакълът е създаден по текстове на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в Европа, съпроводени от музиката на маестро Милен Кукошаров.


Благодарение на „ за любовта…“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море наречено любов…или влюбване. Моята голяма страст, моята голяма тема като автор, която аз винаги ще следвам, а тя винаги ще ми предстои. Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното!

И както каза един мой много скъп човек: Никой не може да се изложи, когато става дума за любов.“


„Поканих няколко актьори, които аз много харесвам и обичам - една дама и нейните десет кавалера. Това са изключително талантливи артисти, които, освен че ме респектират, ме вдъхновяват и вълнуват, а това не е лесна работа. В този спектакъл всички те са мои герои от различни пиеси, писани по различно време, по различна причина и в различен контекст. Така авторът успява да събере своите герои на едно място за да ги изслуша. И това ми се стори прелестна идея.Яна Борисова