Обслужване на клиенти

Често задавани въпроси

РЕГИСТРАЦИЯ И ПАРОЛИ

Защо трябва да се регистрирам?
Регистрацията в нашия сайт ви дава възможност :
- Да поръчвате билети за всички интересни събития, които предлагаме on-line.
- Да използвате услугата Доставка на билети, с която ще получите вашите билети на посочения от вас адрес в България и извън България.
Регистрацията в нашия сайт ви осигурява бърз и лесен достъп до нашия уеб магазин следващия път, когато посетите страницата ни и ви спестява необходимостта да въвеждате своите данни при всяка нова поръчка.
Как да се регистрирам?
За целта е необходимо да отидете на Регистрация и да попълните всички посочени с червена звездичка полета. (Обърнете внимание, че ще използвате вашият и-мейл, за да влизате като потребител в нашия сайт. )
Веднага след като сте попълнили задължителните полета, ще получите автоматичен и-мейл, съдържащ паролата Ви за достъп.
Какво да направя ако срещна затруднения при регистрацията?
Ако по време на регистрацията срещнете каквито и да е затруднения, уверете се , че сте попълнили правилно всички полета и сте изпълнили всички условия за регистрация. Ако и след това все още имате такива затруднения, моля свържете се с нас на имел info@eventim.bg
Ние ще изясним причините и ще ви съобщим за тях във възможно най-кратък срок.
Какво да направя, ако съм си забравил паролата ?
Необходимо е да отидете на Регистрация/Забравена парола. На указания от вас и-мейл ще получите от нас подробни инструкции как да смените паролата си.
Назад

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ. ДОСТАВКА И ПОЛУЧАВАНЕ НА БИЛЕТИТЕ

Какви са начините за плащане?
1.По банков път
При завършване на покупката, ще получите от нас и-мейл с подробна информация за банковите реквизити на нашата сметка.
Преведете дължимата сума на нашата банкова сметка в срок от 5 работни дни като укажете в Основание за плащане номера на поръчката.

2.Наложен платеж
Дължимата сума ще бъде заплатена на куриера при доставка на билетите на указания от Вас адрес.

3.Плащане с банкова карта с 3D код за сигурност
Вашата карта ще бъде дебитирана със съответната сума. Плащането ще бъде осъществено от Ивентим БГ ООД, ул. 6-ти септември 58, София, България. Задължаването на картата се осъществява в лева.


Вашите билети ще бъдат доставени в рамките на работната седмица, от 9 до 18h, в срок до 3 работни дни за София и 5 за страната. Ако доставката не бъде извършена в този срок, ви препоръчваме да се обадите на нашите телефони, за да проверим статуса на вашата пратка. Това става по посочения номер на покупката ви от е-мейл, получен в потвърждение за успешно извършената покупка.
Как ще ми бъдат доставени билетите и в какъв срок?
Поръчаните билети могат да бъдат доставени на адрес, посочен от клиента. За доставката на билетите EVENTIM използва куриерските услуги на „Спиди“ АД с интернет страница http://www.speedy.bg/. Доставката се заплаща от клиента.
Поръчаните билети се доставят в рамките на работната седмица, от 9:00 ч. до 18:00 ч., в срок до 5 работни дни от датата на поръчката, когато избраните начини на плащане са с наложен платеж или с кредитна/дебитна карта, респективно 5 работни дни, считано от датата, на която дължимото плащане е получено по сметката на EVENTIM – при избрано плащане по банков път. При по-голяма натовареност на EVENTIM или на доставчика срокът на доставка може да бъде и по-голям от срока по предходното изречение, до не повече от 15 работни дни. Почивните дни и официалните празници не са включени в посочените срокове.
Ако доставката не бъде извършена в упоменатите срокове, препоръчително е клиентите да се свържат по телефона с EVENTIM, за да бъде проверен статуса на пратката. Проверката се извършва по номера на покупката, посочен в имейла, получен в потвърждение за успешно извършената покупка. Можете да се свържете с EVENTIM и като използвате следната форма за контакти (имайте в предвид, че тази форма не може да бъде използвана за поръчка на билети).
Цени на доставката
Доставка в рамките на гр. София - 7 BGN
Доставка извън гр. София - 8 BGN
Доставка до адрес в друга европейска държава - 90,00 BGN

За поръчки с наложен платеж:
Доставка в рамките на гр. София - 8 BGN
Доставка извън гр. София - 9 BGN
Ако не ползвам доставка, къде мога да получа закупените през сайта www.eventim.bg билети?
Билети, закупени по електронен път през интернет страницата на EVENTIM и заплатени предварително с кредитна или дебитна карта или по банков път, могат да бъдат получени и на място на посочените по-долу адреси, в случай че при покупката е бил избран този начин на получаване:
В централния офис на EVENTIM
гр. София, ул. „6-ти септември" № 58, ет. 1
Работно време: от 10 до 18 ч.
от понеделник до петък


Какво представлява услугата Получаване в офиса на EVENTIM?
Билети, заплатени предварително с кредитна или дебитна карта или по банков път, могат да бъдат получени и на място в централния офис на EVENTIM с адрес гр. София, ул. „6-ти септември" 58, ет. 1, с работно време от 10:00 ч. до 18:00 ч., от понеделник до петък, ако при покупката е бил избран този начин на получаване.
Услугата „Получаване в централния офис на EVENTIM” е възможна само при предварително заплащане на билетите с кредитна или дебитна карта или по банков път. Ако сте избрали плащане при доставката чрез наложен платеж, тази услуга няма да бъде активна.
При ползване на услугата „Получаване в централния офис на EVENTIM“ се начислява автоматична такса от 2 лв., която заплащате при закупуване на билетите. Това е системна такса за ползване на самата услуга. Тя гарантира местата, които сте си закупили от деня на покупката до деня на концерта.
В случай, че предпочитате да платите билетите в брой на място в централния офис на EVENTIM, може да посетите нашия офис и да закупите билети, които ще получите без забавяне в момента на покупката. Предварителна резервация на места в този случай не е възможна.
Назад

ПОРЪЧКА И ПОКУПКА НА БИЛЕТИ

Мога ли да резервирам билети и да ги закупя в деня на събитието?
По време на покупка в нашия сайт, когато изберете билети и ги сложите в потребителската си кошница тези билети са резервирани от вас за срок от 18 минути. Това ви дава възможност да се регистрирате и да завършите покупката . През това време местата, които сте си избрали, са резервирани за вас и никой друг няма достъп до тях.
Ако сте избрали наложен платеж, след като завършите поръчката си вашите билети се изпращат с куриер. За срока до доставката те са резервирани и никой друг не може да ги закупи. В случай, че цената на билетите не бъде заплатена на куриера при доставката, резервацията отпада.
Ако сте избрали плащане по банков път, избраните билети са резервирани за Вас до крайния срок за заплащане на билетите, а именно – 5 работни дни, считано от датата на поръчката. Ако цената на билетите не бъде заплатена от Вас в този срок, задължението на EVENTIM да пази за Вас избраните места и да достави/предаде поръчаните билети отпада.
Във всички останали случаи резервация на билети без заплащането им е невъзможна. Това означава, че в деня на събитието вие можете да закупите само от останалите в наличност билети. Те се предлагат както на нашия сайт, така и в цялата разпространителска мрежа на EVENTIM.

Как мога да избера място по плана на залата?
За да направите покупка по план на зала натиснете иконката Интерактивна схема на залата в горния десен ъгъл. Изберете своите билети като кликнете на цветните квадратчета. След това ще ви се отвори прозорец в който трябва да потвърдите цената на билета. В полето по-долу ще видите вашия избор. За да отворите плана на залата ви е необходима програмата Adobe Reader.
Защо ми излиза правостоящо място при опит да закупя билет за седящо място?
В случай, че за някое събитие поставите билети за седящо място във вашата потребителска кошница, а видите надпис Свободно допускане/правостоящо място , то най-вероятно за това събитие седящите места, които се предлагат не са с определен ред и място. Това означава, че имате гарантирано място, но то не е точно определено, а е по ваш избор.
Мога ли да си взема закупения билет в деня на събитието?
В деня на събитието билети, закупени по електронен път през интернет страницата на EVENTIM и заплатени предварително с кредитна или дебитна карта или по банков път, могат да бъдат получени и на място на посочените по-долу адреси, в случай че при покупката е бил избран този начин на получаване:

В централния офис на EVENTIM
гр. София, ул. „6-ти септември" № 58, ет. 1
Работно време: от 10 до 18 ч.
от понеделник до петък

За по-мащабни събития, които предполагат организиране на вечерна каса в деня на концерта на мястото на събитието, можете да получите билетите си и на място, непосредствено преди да влезете в залата/стадиона. Все пак ви съветваме само в краен случай да оставяте получаването на билетите си за последния момент и предварително да поискате от екипа на EVENTIM информация дали е организирана вечерна каса.
Възможна ли е доставка на билет в друг град и държава?
Доставка на билети може да бъде направена до всяка една точка на България. Наш партньор при доставките в страната е „Спиди“ АД http://www.speedy.bg/.
EVENTIM предлага организиране на доставка на билети и извън България. Наш партньор при международните доставки е Aramex. Ако желаете да проверите сроковете за доставка до определена държава – можете да го направите на http://www.aramex.bg/


Назад

ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНИ БИЛЕТИ

Закупих си билети, но няма да успея да посетя концерта. Как мога да върна билетите и да си получа обратно парите?

EVENTIM уведомява клиентите си, че съгласно чл. 57, т. 12 от Закона за защита на потребителите разпоредбите на чл. 50 - 56 за правото на отказ на потребителя от договора от разстояние в 14-дневния период за размисъл не се прилагат по отношение на предоставянето на услуги, свързани с развлекателни дейности. Във връзка с посоченото правно основание клиентите нямат право на отказ от закупените по електронен път билети за развлекателни събития.
Как да върна билетите, в случай че събитието не се състои?
Информация за отмяна или промяна в датата на провеждане на дадено събитие можете да получите на сайта на EVENTIM, секция „Новини“.
При продажбата на билетите EVENTIM действа от името и за сметка на съответния Организатор на събитието. EVENTIM няма задължения по отношение на организирането на събитията и тяхното навременно провеждане и не носи отговорност за качеството на предоставената развлекателна услуга.
В случай на отмяна на събитие Организаторът е лицето, което носи отговорност за връщането на сумите, платени за билетите, и за обезщетяването на лицата, претърпели вреди поради отмяната на събитието. Отмяната на събитието представлява неизпълнение от страна на Организатора на поетото задължение за осигуряване на заплатената развлекателна услуга.
Ако организаторът на събитието реши да отложи събитие или да промени мястото на провеждане, билетът, независимо от причините за отлагането или промяната, е валиден за новата дата или за новото място на събитието. От организатора на събитието зависи дали билетите могат да бъдат върнати или заменени.
Наименованието на Организатора на съответното събитие и седалището и адреса на управление на последния се публикуват на интернет страницата www.eventim.bg, в описанието на съответното събитие. Наименованието на Организатора е отпечатано на билета за събитието.
Цената на закупените билети се възстановява от EVENTIM, само когато Организаторът е възложил на EVENTIM да извърши това възстановяване от името и за сметка на самия Организатор. EVENTIM Ви уверява, че в случай на отменено събитие ще направи всичко възможно да защити правата Ви пред отговорния Организатор.
Организаторът определя при какви условия, по какъв ред и в какви срокове ще бъдат възстановявани сумите, платени за билети за несъстоялото се събитие. Тези условия се публикуват своевременно на интернет страницата на EVENTIM. При отказ от страна на Организатора да възстанови сумите, платени за билетите, клиентите могат да отправят исканията си за възстановяване на платената цена директно към Организатора на неговия адрес на управление, посочен в описанието на събитието, или да подадат жалба срещу Организатора пред компетентните държавни органи.
В случай, че Организаторът е възложил на EVENTIM връщането от името на Организатора на платената цена на билетите, възстановяването на сумите се извършва по ред и в срокове, определени от Организатора и обявени на интернет страницата на EVENTIM. В тези случаи на клиентите се възстановява сумата, отпечатана на лицевата страна на билета, като възстановяването става по следните начини:
1. Билети, закупени на каса на EVENTIM, се връщат на мястото, откъдето са закупени;
2. Билетите, закупени чрез интернет страницата www.eventim.bg, могат да бъдат върнати на място в централния офис на EVENTIM или дистанционно – чрез изпращане на билета по куриер до адреса на управление на ЕVENTIM, в който случай клиентът трябва да предостави на EVENTIM номер на банкова сметка, по която да му бъде преведена цената на билета.
Как да си върна билета за несъстояло се събитие, ако съм го закупил през вашия сайт?
Ако билетът е закупен през нашия сайт връщането може да стане в централния офис на Ивентим БГ - гр. София, ул. "6-ти септември" 58, ет.1.
Ако нашият офис не е удобен за вас може да ни пишете на имейл адрес info@eventim.bg и ще помислим за друг вариант, по който да стане това.
Назад

PRINT@HOME

Как да използвам print@home?
Тази услуга се активира единствено при желание от страна на организатора на събитието. Тя не се предлага за всички събития.

Услугата print@home е възможна само при покупка на билети през Интернет, посредством кредитна карта. След заплащане на Вашата заявка с кредитна карта, на страницата на "Начини на доставка" ще откриете услугата print@home. Ще бъдете насочени към страницата на www.eventim.bg с Вашия номер на заявка и линк към принт версията на Вашия билет.
Как изглежда print@home билет?
Билетът е под формата на .pdf (за целта е необходима следната програма Adobe Reader).
Обръщаме Ви внимание, че билетът е действителен само в А4 формат. В никакъв случай не се опитвайте да го изрязвате. Повторното му използване в оригинал или копие е невъзможно.
Разпечатах своя билет, но го загубих. Какво да направя?
В случай на загуба на билета или негово унищожаване, можете повторно да го разпечатате. За целта слдва да отидете в профила си, в "Мои заявки". Линкът към отпечатване на билета ще бъде активен. Имайте предвид следното: повторно допускане на мястото на провеждане на събитието по оригинал на билета или по копието ще бъде невъзможно. Поради тази причина не можем да гарантираме, че загубения от Вас билет няма да бъде използван от някой друг.
Как да заплатя print@home билет?
За да заплатите Вашия print@home билет, попълнете необходимите полета: изберете Visa International or MasterCard International card, попълнете 16 - те цифри от кредитната Ви карта, датата, до която е валидна, името на собственика на кредитната карта, CVC2/CVV2, защитният код и кликнете върху бутона "Плати".
След това ще бъдете прехвърлени отново на страницата на www.eventim.bg с Вашия номер на заявката и линк към заявките до момента, от където можете да принтирате Вашия билет. Ще получите билета си под формата на .pdf (ще Ви е нужно Adobe Reader за да го отворите).
Назад

EVENTIM.Streaming

Какво е EVENTIM.Streaming?
EVENTIM.Streaming е нашата платформа за онлайн събития. Предавания на живо и Video on Demand във висока разделителна способност, които пренасят голямата сцена във Вашия дом.
Чрез Вашия дигитален билет, закупен от eventim.bg, получавате ексклузивeн линк за достъп. Просто кликнете върху линка, получен в имейл потвърждението, за да стигнете до излъчването на живо или излъчването на Video on Demand.
Как работи излъчването?
Организаторът на излъчването на живо или излъчването на Video on Demand предава програмата към платформата EVENTIM.Streaming. Можете да получите достъп до това съдържание, като използвате Вашия линк за достъп. Моля, обърнете внимание, че единствено организаторът е отговорен за програмата, респ. съдържанието на предаването.
Как да получа линк за достъп? Необходимо ли е да вляза в акаунта си?
След покупката си ще получите имейл с линк. Не е необходима допълнителна регистрация в EVENTIM.streaming. Важно: линкът е активен около 15 минути преди началото на Вашето събитие. Ако кликнете върху линка по-рано, моля, обновете уеб страницата малко преди събитието.

Можете да използвате EVENTIM.Streaming с Вашия смартфон, лаптоп, компютър, таблет или смарт телевизор.
Мога ли да гледам предаването на моя телевизор?
Ако имате смарт телевизор, може да използвате линка, получен на имейла Ви, за достъп до EVENTIM.Streaming. Ако имате достъп до EVENTIM.Streaming през Вашия смартфон, можете да използвате функцията Screen Mirroring (напр. Chromecast или Apple TV), за да предавате излъчването на Вашия смарт телевизор. Тук можете да намерите ръководство за Chromecast and Apple TV.
Мога ли да гледам предаването едновременно на различни устройства?
Не, всеки EVENTIM.Streaming билет съдържа само един линк за достъп. Можете обаче да превключвате устройства по време на излъчването. За това просто кликнете върху линка за достъп на съответното устройство. Излъчването на използваното преди това устройство ще спре автоматично. Ако искате да гледате предаването едновременно на различни устройства е необходимо да закупите съответния брой билети.
Достатъчно бърза ли е моята интернет връзка за EVENTIM.Streaming?
За безупречно излъчване, моля, уверете се, че Вашата интернет връзка е добра и стабилна - най-малко 16 mbps. Можете да проверите дали връзката Ви е достатъчно бърза, като използвате този тест .
Излъчването не започва, какво да направя?
Проверихте ли вече дали Вашата интернет връзка работи правилно? Ако отговорът е да, моля, кликнете отново върху линка за достъп. Моля, имайте предвид, че линкът се активира около 15 минути преди Вашето събитие. Ако сте кликнали върху линка по-рано, моля, обновете уеб страницата малко преди събитието.
Имате различен въпрос или проблем, свързани с Вашето стрийминг събитие или видео?
Моля, свържете се с нас на имейл: info@eventim.bg
Назад

Е-TICKET

Как да използвам e-ticket?
Тази услуга се активира единствено при желание от страна на организатора на събитието. Тя не се предлага за всички събития.

Услугата мобилен билет е възможна само при покупка на билети през Интернет, посредством кредитна карта. След заплащане на Вашата заявка с кредитна карта, на страницата на "Начини на доставка" ще откриете услугата e-ticket. Ще бъдете насочени към страницата на www.eventim.bg с Вашия номер на заявка. На Вашиата електронна поща ще получите имейл с линк, който води към Вашия QR код, който ще бъде сканиран на мястото на събитието.
Как изглежда e-ticket?
E-ticket е под формата на имейл с линк, чрез който да изтеглите QR код, който да бъде сканиран на мястото на събитието.
Получих своя билет, но изтрих имейла. Какво да направя?
В случай на загуба на линка с Вашия e-ticket:
Необходимо е да се логнете в сайта на Eventim и да го откриете в секция Моите заявки.
Как да заплатя e-ticket?
За да заплатите Вашия e-ticket, попълнете необходимите полета: изберете плащане с банкова карта, попълнете 16 - те цифри от кредитната Ви карта, датата, до която е валидна, името на собственика на кредитната карта, CVC2/CVV2, защитният код и кликнете върху бутона "Плати".
След това ще бъдете прехвърлени отново на страницата на www.eventim.bg с Вашия номер на заявката. На електронната си поща ще получите линк, чрез който да свалите QR код, който ще бъде сканиран на мястото на провеждане на събитието.
Назад

ПРОПУСКВАТЕЛЕН РЕЖИМ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА

Мога ли да заведа моето дете на събитие и при какви условия?
На основание чл. 8, ал. 3, 4 и 7 от Закона за закрила на детето и във връзка с разпоредбите на Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места, малолетните и непълнолетните посетители на обществени места, включително на провежданите събития, трябва да бъдат придружавани от своите родители, настойници, попечители или други пълнолетни лица, които полагат грижи за детето, както следва:
1. лица под 14-годишна възраст трябва да бъдат придружавани на събитията след 20:00 ч.;
2. лица, навършили 14-годишна възраст, но ненавършили 18-годишна възраст трябва да бъдат придружавани на събитията след 22:00 ч.
Когато придружител на малолетното или непълнолетното лице е пълнолетно лице, различно от техен родител, настойник или попечител, последното е длъжно да представи декларация-съгласие за присъствието на детето на събитието, издадена на името на пълнолетния придружител и съдържаща нотариално заверени подписи на родителите, респективно на настойниците или попечителите.
Клиентите следва да имат предвид, че е възможно отделните Организатори на събитията да поставят специфични ограничения по отношение на възрастта на допусканите посетители. Поради съдържанието на определена продукция нормативен акт може да забранява допускането на лица под определена възраст. При закупуване на билети за непълнолетни посетители, клиентът е длъжен да провери предварително при съответния Организатор дали на събитието се допускат малолетни и/или непълнолетни посетители.
Откъде мога да изтегля декларация?
Моля, пишете на info@eventim.bg
Назад

ЗАСТРАХОВКА НА БИЛЕТИ - Allianz Partners

Какво представлява застраховката за анулиране на билет за събитие?
За допълнителна информация, моля, вижте Информационния документ .
Моля, обърнете внимание, че застраховката на билета е приложима само за жители на ЕС и Европейското икономическо пространство.
Как да се откажа от застраховката на билета?
Вие имате право да се откажете от застрахователния си договор в срок от 14 календарни дни. Това трябва да бъде направено в писмен вид (под формата на писмо или имейл) и изпратено до:

АВП П&С С.А., клон България
ул. „Сребърна“ 16, София 1407, България
ЕИК: 202091075 ; МОЛ: Доминик Гантнер
И-мейл: office.bg@allianz.com

Отказът от застрахователен договор прекратява всяко предоставено
застрахователно покритие или бъдещи задължения по застрахователния договор. Ако застрахователят вече е предоставил застрахователно покритие, Вие ще имате право на възстановяване само на част от застрахователната премия за неизползвания период на покритието. За допълнителна информация, моля, вижте Общи условия на застраховане
Назад