Новини

EDGUY и CYNIC се включват в Калиакра Рок Фест

29апр
Пускат еднодневните билети за Калиакра Рок Фест 2009!
EDGUY и CYNIC се включват във феста на мястото на Anthrax и Neаl Morse!
Еднодневните билети за Калиакра Рок Фест 2009, който тази година ще се проведе от 1-ви до 3-ти юли в Каварна, ще бъдат пуснати в продажба на 7-ми май 2009г – веднага след празниците, съобщават организаторите от Община Каварна и Жокер медиа. Цената на билета ще е 55лв и с този билет ще може да се посети само един от фестивалните дни по избор. Освен еднодневен билет, на същите места може да се закупи и тридневен билет за фестивала с цена 100лв, който дава уникална възможност на неговия притежател да стане собственик и да си тръгне от Каварна с чисто нов мотор! Това ще бъде традиционния  подарък за един от рок феновете, посетил и трите дни на Калиакра Рок Фест 2009.
Новината за промяна в съпорт бандите, които ще стъпят в Каварна, вероятно няма да се хареса на някои фенове, но други пък ще бъдат изненадани повече от приятно. На мястото на така желаните Anthrax, ще стъпи немската power metal банда EDGUY, които забиха подобаващо у нас в края на 2007г. В Каварна те ще представят новия си албум "Tinnitus Sanctus", който излезе на пазара през м.март тази година. Отпадането на Anthrax от фестивала е поради факта, че бaндата и оборудването й няма да успеят да пристигнат на време в България, след участие предишната вечер в Амстердам, въпреки услията на организаторите и огромното желание на самата банда. Другото достойно попълнение към тазгодишния Калиакра Рок Фест - на мястото на Neаl Morse ще видим култовата американска банда CYNIC,  които се събраха след 13 годишна раздяла (през 2007). Те тръгнаха на турне преди броени дни и също ще представят последния си албум "Traced in Air" от 2008г. Това ще бъде първото гостуване на прогресив метълите в България, а на сцената на Калиакра Рок Фест ще стъпят тематично преди Dream Theater.
В четвъртото издание на Калиакра Рок Фест – единствения по рода си рок фестивал у нас, и този път ще се срещнат световни рок звезди - идоли на не едно поколение рок фенове. На 1-ви юли в Каварна ще вилнеят хард рокeрите Motley Crue, а преди тях на сцената ще се подвизава сексапилната Lauren Harris - дъщеря на Steve Harris от Iron Maden, с бандата си. На 2-ри юли Каварна ще се люлее под жиците на цели три германски heavy и power metal банди - Blind Guardian, Edguy и рок легендите  Scorpions. В заключителната вечер на 3-ти юли ще ни връхлетят култовите прогресив метъли Dream Theater, радващи се на най-верните фенове. Те ще бъдат подкрепени от авангардното звучене на Cynic, които ще са техен съпорт и в други дати от предстоящото европейско турне на Dream Theater.
Назад