Новини

ПЛАНЕТА ПАПРИКА ЩУРМУВА КОНЦЕРТНИТЕ ЗАЛИ

19май
ПЛАНЕТА ПАПРИКА ЩУРМУВА КОНЦЕРТНИТЕ ЗАЛИ

Кралят на европейския балкански поп – Шантел и неговият Буковина клуб оркестър ще ви масажират слуха с нов албум
След над 250 отпразнувани и посрещнати с възторг лайф шоута по цял свят през миналата година – от британското Гластънбъри и датското Роскилде до Източния бряг на Турция, Шантел и неговият Буковина клуб оркестър пристигат в България! Тяхното лайф шоу е на 7 юни в зала Универсиада!
Мислиш ли, че съм руснак? Предполагаш ли Румъния? Истината е, че съм просто екзотичен и еротичен, защото идвам от планетата Паприка! - кънти бурно и мощно най-новият микс на едно от парчетата на Шантел. Брас, брас, брас & тре, тре, треееей! Гръмят духовите инструменти с огнени византийски мелодии.
„Как е възможно един германец да направи такава музика, от която косата да ти настръхне от ужас? Толкова нецивилизована и примитивна! Какво общо има този джангър с Европа и с Германия?“
Химнът на Шантел ДИСКО ПАРТИЗАНИ показа и доказа на всички по света, че има музика без паспортен контрол, музика без визи. Навсякъде пеят и викат момчетата и момичетата ДИСКО, ДИСКО ПАРТИЗАНИ! В цяла Европа може да се видят играещи кючек баби, скачащи дядовци, щастливи родители и само стил-журналистите афектирани заключават: „О, ужас, балкански поп – е, това не го разбираме!...“
Шантел обаче знае как да накара пулсът на зрителите да забие със 180 удара, знае как да превърне един клуб, концертна зала или прашния под на всяка фестивална сцена във временно автономна зона, в място, където интеграцията не се дискутира безсмислено, а е реалност. Планета Паприка не е някакво постоянно място, не - тя е място в движение. И което е най-доброто – човек може да пътува с нея!
Ценностите на Планета Паприка: признание на възможността за съществуването на автентична европейска поп-музика. Тук се срещат северът и югът, западът се разтопява в изтока и всички са заедно във въображението на творците. Шантел е на път да създаде истинска централноевропейска поп-музика. Тя има своите корени в миналото, в поп-музиката, която вече стотици години развлича и запалва най-различни хора и е същевременно нещо уникално и ново.
Тазгодишното турне на Краля на европейския балкански поп - Планета Паприка, ще щурмува с над 150 дати концертните зали, клубове и най-големите европейски фестивални сцени и дори ще прескочи океана с американски тур през септември. В края на май ще се появи дългоочакваният сингъл, който ще ви масажира енергично слуха. Шантел и Буковина клуб оркестър се изстрелват към големия финал: пускане на новия им албум в края на август! Шантел тръгва вече по Планетата Паприка със своята банда с нови певица, акордеонист, цигулар и тромпетист.
Назад