Новини

Красимира Стоянова-награда

Българската оперна прима Красимира Стоянова - Музикант на годината 2007 - е сред новите носители на Международната награда за класическа музика за 2012 година.

11апр

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА КРАСИМИРА СТОЯНОВА

Тя е отличена в категорията Вокален рецитал за албума "Славянски оперни арии", в който й партнират Мюнхенският радиооркестър и българският диригент Павел Балев.
International Classical Music Awards (ICMA) се определят от международно жури, в което членуват 15 главни редактори на специализирани европейски списания и радиостанции. За нашето международно и независимо жури музикалното качество е единственият критерий за избор. - заявява президентът му Реми Франк, директор и главен редактор на люксембургското издание PIZZICATO. Победителите са избрани в три тура сред 250 компактдиска и DVD с класически записи.

На 23 април 2012 г., в Софийска опера и балет ще се състои концерт на Красимира Стоянова – представяне на новия й компактдиск „Музиката на славянските композитори”.
В програмата са включени арии от Чайковски, Дворжак, Римски-Корсаков, Сметана, Парашкев Хаджиев, Веселин Стоянов и др., с участието на оркестъра на Софийска опера и балет, под диригентството на Павел Балев.

Билети може да закупите ТУК

Назад