Новини

Мистерията Еньовден

„Мистерията Еньовден “ с нова дата за представлението в Пловдив – 4 септември

20май


Спектакълът „Мистерията Еньовден“, който първоначално бе обявен за края на този месец – 30 май, ще бъде преместен за началото на месец септември – 4 септември. Смяната на първоначално обявената дата се налага поради очакваните лоши метеорологични условия и невъзможност за изиграване на представлението на открито. Началният час на шоуто се запазва - 21:00 часа. За спектакъла „Мистерията Еньовден“ това ще е първото изпълнение на открита сцена и то ще сложи края на календара за тази година.

 Закупените вече билети ще важат без допълнително презаверяване за новата обявена дата. За тези, които 4 септември не е удобна дата, могат да върнат своите закупени билети в периода 1 – 30 юни 2014 година на мястото, от което са закупени.

Представлението ще ви върне към традициите, ще ви потопи в изяществото и красотата на танца, допълнени с вълшебните гласове на Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард рок звученето на Звездомир  Керемидчиев – Звезди, рап музика, представена от „Хората от гетото“ и прекрасното изпълнение на кавал от Костадин Генчев. Мистериозното ще бъде допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов.

 „Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение. 

 Началото е 21:00 часа, а мястото Античен театър, Пловдив.

Всичко за спектакъла „Мистерията Еньовден“ можете да следите и от официалната Facebook страница - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden

 

 

Назад