Новини

Световнопризнатият цигулар Светлин Русев

Световнопризнатият цигулар Светлин Русев изнася концерт в Зала България на 12 март  

10 март

На 12 март (неделя)  голямата звезда на световното цигулково изкуство Светлин Русев ще ни отведе в „Омагьосаното царство“ на класическата музика с едни от най-красивите цигулкови концерти. Заедно със Софийска филхармония изключителният солист и камерен изпълнител ще изпълни Концерт за цигулка №1 от Сергей Прокофиев, Дивертименто на Константин Илиев и Симфония № 2 на Скрябин. Зад диригентският пулт ще застане определяния от световната преса „изумителен диригентски талант” Лио Куокман.


               Родом от Русе, талантливият ни музикант получава световно признание още в зората на своята кариера. Светлин Русев завършва Консерваторията в Париж през 1998 г., свирил е на много от най-престижните концертни сцени по света -  Болшой театър, Сънтори Хол, Sumida Triphony Center Hall, Център за изкуства – Сеул, ЮНЕСКО, Театър „Шанз-Елизе“,Alte Oper – Франкфурт, Palais des Beaux Arts в Брюксел и др. От септември 2008 г. е преподавател по цигулка в Националната консерватория в Париж, а от края на 2016 г. е е концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария, основан преди век от Ернест Ансерме. Посланик е на добра воля към УНИЦЕФ.


               Този март българката публика в София, Пловдив и Русе ще има възможността да се наслади на изкуството на големия ни музикален талант.  Концертът под надслов „Омагьосаното царство“ ще се състои на 12 март  от 19 ч. в зала България. Билети са на цени от 10, 15 и 20 лв. и са налични на касата в залата и в мрежата на Ивентим : Омагьосаното царство