Новини

„КАЛИГУЛА” СЕ МЕСТИ

„КАЛИГУЛА” СЕ МЕСТИ ОТ АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР В ДОМ НА КУЛТУРАТА „БОРИС ХРИСТОВ”

31 авг

спектакълът ще се играе в два поредни дни – на 10 и 11 септември, часът остава непроменен - 21:00 часа


 


Суперхитът „КАЛИГУЛА” на Народния театър „Иван Вазов” ще се играе не в един, а в ДВА ПОРЕДНИ ДНИ В ПЛОВДИВ – на 10 и 11 септември. По организационни причини обаче зрителите ще могат да го видят не в Античния театър, а В ДОМА НА КУЛТУРАТА „БОРИС ХРИСТОВ“. Началният час и в двата дни е 21:00 ч.


Всички, които вече са закупили билети за спектакъла на режисьора Диана Добрева с Деян Донков в главната роля на 10 септември, ще бъдат настанени на места, съответстващи на ценовите сектори така, че да се насладят максимално на емоцията от преживяването. За тази цел касите на Дом на културата ще бъдат отворени два часа преди началото на спектакъла, а организаторите ще бъдат на разположение на зрителите.


Билети могат да се закупят на касата на „Маскарт” в Дома на културата и в мрежата на Eventim.BG за 11.09.2018г, 21часа.


Суми за закупени билети за зрителите, които няма да имат възможност да посетят спектакъла, ще бъдат възстановени от съответния дистрибутор не по-късно от 5 септември 2018 г.


За ролята си на безумния римски император Калигула Деян Донков получи номинация за водеща мъжка роля за „Аскеер” 2018.


Сценичната версия на прочутия текст на Албер Камю е дело на режисьора Диана Добрева и драматурга и писател Александър Секулов. В звездния екип на спектакъла са и Александра Василева, Жорета Николова, Йордан Биков, Деян Ангелов, Биляна Петринска, Елена Петрова, Йосиф Шамли, Зафир Раджаб, Стефан Къшев, Вяра Табакова, Цветан Пейчев, Калоян Стойчев, Кирил Недков, Албена Ставрева, Славена Зайкова, Елица Йовчева, Ирина Митева, Ахмед Юмер, Александър Евгениев, Димитър Димитров. Сценографията и костюмите са на Нина Пашова /награда „Аскеер” 2018/, музиката е дело на Петя Диманова, а хореограф на постановката е Ангелина Гаврилова.