Новини

Mесеца на любовта и виното в Софийска филхармония

В месеца на любовта и виното Софийската филхармония подарява на публиката си 20% отстъпка от редовната цена на билетите  за 3 от емблематичните събития, които предстоят през февруари. Отстъпката е валидна в периода 1-14 февруари 2019 г.

01 фев

7 февруари – “Дон Жуан”


 


            Фрагменти от операта  "Дон Жуан"на Моцарт и Симфония номер 7 на Дворжак ще слушаме в Зала България на 7 февруари.


            Специално за концерта в София пристига диригента и  музикален директор на Пражката опера Ярослав Кюзлинк, а  от най-красивите български оперни гласове ще звучат в концертната вечер с музиката на гениалните композитори. Марияна Панова, Мария Цветкова-Маджарова, Гиргина Гиргинова, Иво Йорданов, Николай Моцов, Гео Чобанов, Бисер Георгиев и Пламен Бейков ще пеят в „Най-великата творба за всички времена” – това е категоричната оценка на гениалните композитори Росини, Гуно и Вагнер за операта „Дон Жуан” на Моцарт. От създаването ѝ до днес нейният успех е безапелационен навсякъде по света. Софийската филхармония представя най-красивите фрагменти от операта в концерт – комплимент към изисканата публика.


 


21 февруари - Концерт “ Северна фантазия”


 


            Диригентът, цигулар, пианист и композитор  на над 300 произведения Лейф Сегерстам ще изнесе първия си концерт у нас в Зала България на 21 февруари.


            Колоритният Лейф Сегерстам и Софийската филхармония ще ни потопят в атмосферата на концерта “Северна фантазия” в 21-вия ден на февруари в Зала България. В програмата на събитието са включени произведения на Александър Скрябин, Ян Сибелиус, както и световната премиера на най-новата концерта пиеса, композирана от самия Лейф Сегерстам.  Емоционален, ексцентричен и с визия на добрия вълшебник от приказките, мултиталантливият Лейф Сегерстам предизвиква вълна от възторзи навсякъде, където дирижира.


            Солист в концерта е носителят на наградата "Музикален проект на годината" в анкетата на БНР "Музикант на годината"2017 г Иво Върбанов – пиано.


 


25 февруари Концерт на оперна дива Анджела Георгиу в зала 1 на НДК 


 


            Анджела Георгиу, най-бляскавата и талантлива оперна певица на нашето време, прие поканата на Софийска филхармония да изнесе концерт в София. Към въздействащото сопрано ще се присъедини американският тенор Стивън Костело, който само на 37 години се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.


               Публиката в зала 1 на НДК ще се наслади на арии  и дуети от “Кармен” на Бизе, “Бохеми” и “Мадам Бътерфлай” на Пучини, “Елексир на любовта” на Доницети, “Ромео и Жулиета” на Гуно и други. За откриването на концерта, диригента и директор на Софийска филхармония, маестро Найден Тодоров e избрал красивата увертюра от операта “Набуко” на Верди.


              Концертът на Георгиу е част от програмата по повод 90-годишния юбилей на Софийската филхармония и дава възможност на българската публика да се наслади на яркия феномен Анджела Георгиу – не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентност, но и магнетичен комуникатор, който завладява сърцата и умовете в дълбочина.