Новини

МЕНДЕЛСОН В ДВОРЕЦА промяна

09 юли

Уважаеми клиенти,


На 09.07.2019 в 12:53 ч. на имейла на Ивентим БГ ООД получихме следното съобщение от организатора на МЕНДЕЛСОН В ДВОРЕЦА на 10 юли 2019 - Софийска филхармония:


"Заключителният концерт от фестивала “Споделете музиката в двореца Врана” се мести в зала "България"


 


Софийската филхармония пуска допълнителни места за концерта с голямата цигулкова звезда Юлиян Рахлин


 


Симфоничният концерт "Менделсон в двореца", който закрива фестивала “Споделете музиката в двореца Врана” на 10 юли, ще се състои в зала България от 20:30 часа. Организаторите на събитието Софийската филхармония и Столична община преместват събитието заради прогнозите за дъждове и гръмотевични бури през целия ден.


Тази промяна няма да попречи на публиката да се наслади на изпълнениетo на виртуоза на цигулката Юлиян Рахлин, който ще представи Концерт за цигулка и оркестър N 2 от Прокофиев. В програмата е включена и Италианска симфония от Менделсон. Дирижира Максим Ешкенази.


Австрийският цигулар с руски корени Юлиян Рахлин е смятан за един от най-ярките цигулкови виртуози. Ученик на Пинкас Цукерман вече повече от 25 години той впечатлява публиката в цял свят. В София той ще свири на цигулка Страдивари «Ex-Liebig» от 1704 г.


От Софийска филхармония и Столична община са се погрижили да създадат организация на място в Зала България, която да гарантира безпроблемното провеждане на концерта и напомнят, че началният час на преместения концерт е 20:30 часа."