Новини

Веско Ешкенази на 50

нова дата

10 март

Уважаеми клиенти,


На 10.03.2020 в 11:00 ч. получихме следното съобщение от организатора на Веско Ешкенази на 50, Плевенска филхармония:


"Добри новини за почитателите на Веско Ешкенази, които имат билети за юбилейния му концерт в Зала 1 на НДК. Датата се отлага във връзка със заповедта на Министерски съвет за отмяна на събитията на закрито, но концертът и празникът – не! Цигуларят Ви кани да запазите силния си дух и положителни емоции до 4ТИ ЮНИ, когато е новата му среща с Вас – дългочакана, бленувана, много репетирана…


Среща, която Веско Ешкенази като концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри - Кралския Консертхебау, Амстердам, успя да организира в рамките на своите единствени две свободни седмици в натоварения си график. Благодарение на добронамереността на партньорите от НДК, датата за концерта в София ще се осъществи още в настоящия сезон!


Очаква Ви концерт, който ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя и богата програма от любимите му музикални произведения в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър.


На сцената заедно с именития цигулар ще се качат музикантите на Плевенска филхармония под диригентвото на Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, както и Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Гост музикант е руският баянист Рудик Якин. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.Веско Ешкенази планува юбилейни срещи си с българската публика заедно с Плевенска филхармония в концертно турне, което ще гостува във Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол и на откритите морски летни сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.


*Очакват се някои малки промени в предварително обявените дати на турнето, които ще бъдат съобщени своевременно."


Всички билети, закупени до момента, ще важат за новата дата без да е нужно презаверяване.