Новини

Софийската опера и балет

Компенсация на всички зрители, закупили билети за отменените спектакли

22 май

Уважаеми клиенти,


На 22.05.2020 в 09:44ч. получихме следното съобщение от Софийската опера и балет: 

"Уважаеми зрители,


Във връзка с пандемията и наложеното извънредно положение заради COVID-19 в страната, Софийската опера и балет преустанови дейността си и за съжаление бяха отменени голяма част от спектаклите от текущия репертоар в рамките на сезон 2019/2020. По този повод предлагаме следната компенсация на всички зрители, които са закупили билети за отменените спектакли: • издаване на ваучер на стойността на закупените билети, който може да бъде разменен за билети от новата програма със спектакли на Софийската опера и балет. Стойността на новоизбраните билети не може да бъде по-малка от вече закупените, а при избор на билети с по-висока цена се доплаща само разликата в стойността им.
  Ваучери се издават от 01.06.20 г. до 30.09.20 г., а тяхната валидност е до 31 юли 2021 г.;
  В зависимост от начина на закупуване на билети, ваучерите ще се издават по следния начин:
  - за билети, които са закупени от Билетната каса (ул. Врабча 1) - издават се от Билетната каса на Софийската опера и балет, при предоставяне на билети с ненарушена цялост и касов бон;
  - за онлайн закупени билети - ще се изпращат автоматично до имейлите, с които потребителите са регистрирани в сайта на Софийската опера и балет; Ако зрител не желае да се възползва от изпратения ваучер по имейл, е необходимо да посети Билетната каса като носи разпечатаните електронни билети и задължително изпратения ваучер, за да получи компенсацията, която е избрал.

 • презаверяване на билетите за друг спектакъл по избор. Презаверката се извършва на Билетната каса (важи за билети, закупени от Билетна каса, сайт, Ивентим). Необходимо е да се предостави онлайн билета на хартиен носител;

 • за билети, които са закупени от Ивентим - издават се от Билетна каса на Софийската опера и балет, като се предоставя билета, закупен от Ивентим.

 • Възстановяване на пълната сума от закупените билети. Процедурата ще се извърша само на Билетната каса на Софийската опера и балет (ул. Врабча 1).
  Суми от билети, закупени онлайн могат да бъдат и възстановени по банков път. Молим да изпращате запитвания за възстановяване по банков път на sales@operasofia.bg.


 


При възникнали въпроси, оставаме на разположение на:
sales@operasofia.bg; reservations@operasofia.bg; ticketoffice@operasofia.bg и на телефони - +359 882753921, + 359 2 8006266; + 359 2 8006373.
Благодарим Ви за проявеното разбиране!
Екипът на Софийската опера и балет"