Новини

Гидон Кремер отлага пътуването си до България

отменени концерти

18 сеп

Уважаеми клиенти,

На 18.09.2020 в 17:24 ч. получихме следното съобщение от организатора на Гидон Кремер и Найден Тодоров на 01.10.2020 и Гидон Кремер и Джеймс Джъд на 04.10.2020, Софийска филхармония:

“Гидон Кремер отлага пътуването си до България. Солист на концерта на 1 октомври ще бъде Светлин Русев

Заради усложнената световна обстановка и препоръките на Латвийското правителство да не се пътува в чужбина, Гидон Кремер бе принуден да вземе решение да отложи двата си концерта в България за 2021 г. Големият български цигулар Светлин Русев реагира веднага и ще пристигне в София на 1 октомври, за да представи Концерт за цигулка, оп.64 на Менделсон. Във втората част на вечерта ще звучи „Просветлена нощ“ на Шьонберг. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

Закупените билети за 1 октомври важат без презаверка. Концертът на 4 октомври няма да се състои. Билетите за тази дата ще важат за събитието на 1 октомври. Всички притежатели на билети за двете дати ще получат бонус от Софийската филхармония – 2 билета от същата ценова категория за събитие на Софийската филхармония в зала „България“ по избор. За целта трябва да представят билета и касовата бележка на касата на зала "България”