Новини

Nigel Kennedy - Варна

нова дата

02 юли

Уважаеми клиенти,

На 01.07.2021 в 17:05 ч. получихме следното съобщение от организатора на Nigel Kennedy - Варна, Елит Проджектс Мениджмънт ЕООД:

„Найджъл Кенеди свири на 16 октомври във Варна!

Българският морски град става част от европейския тур “Kennedy meets Beethoven” на звездния интерпретатор .

Концертът беше отложен заради пандемията миналата година, закупените билети важат без презаверка.

Продажбите на новите билети стартират на 02.07.2021 с промо цени за първите 250 билета.

Виртуозът визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта. Това е една специална среща - отдавна очаквана, планирана и отлагана заради Covid-19. Големият интерпретатор беше избрал Варна за световната премиера на своя Първи концерт за цигулка и оркестър, но предизвикателствата на последната година промениха това. Сега ще имаме премиера за България на най-новото произведение на Кенеди - Концерт за цигулка и оркестър № 1 Fur Ludwig Van. Цигуларят ще го изпълни заедно със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

След отлагането на всички концерти, европейският тур на Бетовеновия проект на Кенеди стартира през юли с концерти в Полша, Германия и Швейцария. Варна ще се впише в есенния кръг от гастроли.

Английският виртуоз е подготвил истински празник за ценителите на класическия звук.

Голямата тема на концерта е “Kennedy meets Beethoven” и всеки един момент в Зала Конгресна ще бъде поклон към великия композитор. Публиката ще има удоволствието да сподели едно от коронните изпълнения на Кенеди - неговата интерпретация на Бетовеновия цигулков концерт - върхов шедьовър в този жанр и в цигулковото творчество за всички времена.

Самият Кенеди признава, че се чувства искрено обичан в българския морски град и Варна е винаги в сърцето му. А варненските почитатели на виртуоза очакват с вълнение всяка нова среща с него, защото големият маестро на вдъхновената цигулка постоянно развива своя интерпретаторски подход и всеки път поднася очароващи изненади на познавачите.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчинявящ се на традиционните догми стил на сценично присъствие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичия бон тон. Провокацията е в кръвта му, която кипва и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от победите на любимия му футболен отбор Астън Вила. Кенеди се радва на любовта на публиката по цял свят, която го посреща винаги като суперзвезда, той е и носител на многобройни престижни музикални награди, сред които наградите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а последният му албум „My World“ оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лв. Първите 250 билета за новата дата на концерта са на промо цени с 5 лв. под номиналите.

Закупените вече билети за планирания за миналата година концерт на Кенеди важат без презаверка.

Билети могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, Летен театър, Фестивален комплекс, както и в мрежата на Ивентим в цялата страна - бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазинитe Office 1 Superstore, Технополис, Български пощи.

Концертът на Найджъл Кенеди във Варна се организира от агенция „Елит проджектс мениджмънт“ с медийното партньорство на БНР Радио Варна, Impressio.dir.bg, Moreto.net и ArtVarna.net.“