Място

National Stadium "Vassil Levski"

Описание
Къде 38 Evlogi Georgiev blvd. 1000  Sofia,  България

На Националния стадион "Васил Левски" се провеждат всички мачове между софийските отбори за републиканските първенства, купите на България и официалните срещи на националния отбор по футбол. Съоръжението отваря врати за републиканските и международните първенства по лека атлетика.

Националният стадион "Васил Левски" е лицензиран през 2002 г. от UEFA и притежава четири звездна категория по стандартите на UEFA и FIFA за капацитет на стадион от такъв ранг.

Националният стадион "Васил Левски" е единствен по рода си в България. Той  притежава 43 208 места за зрители, като 10% от тях са отделени за гостуващи агитки, 1500 места са оформени във VIP ложи, а броят на покритите места е 4000. Разделен е на 4 сектора.

Освен игрището (футболната част) и прилежащите терени - писти и площадки, Националният стадион "Васил Левски" разполага с 14 спортни зали - джудо, художествена гимнастика, баскетбол, бокс, аеробика, фехтовка, обща физическа подготовка и други, както и покрита писта с площ над 2000 кв.м.

Съоръжението разполага с две конферентни зали: Зала "Родина" и Прес - клуб "България". Тук се намира Музеят на физическата култура и спорта. Част от площта на обекта е предвидена за административни нужди, а друга е обособена в ресторант "Спортна среща" и кафенета.