Място

National Stadium "Vassil Levski"

Описание
Къде38 Evlogi Georgiev blvd.1000 Sofia, България

На Националния стадион "Васил Левски" се провеждат всички мачове между софийските отбори за републиканските първенства, купите на България и официалните срещи на националния отбор по футбол. Съоръжението отваря врати за републиканските и международните първенства по лека атлетика.

Националният стадион "Васил Левски" е лицензиран през 2002 г. от UEFA и притежава четири звездна категория по стандартите на UEFA и FIFA за капацитет на стадион от такъв ранг.

Националният стадион "Васил Левски" е единствен по рода си в България. Той  притежава 43 208 места за зрители, като 10% от тях са отделени за гостуващи агитки, 1500 места са оформени във VIP ложи, а броят на покритите места е 4000. Разделен е на 4 сектора.

Освен игрището (футболната част) и прилежащите терени - писти и площадки, Националният стадион "Васил Левски" разполага с 14 спортни зали - джудо, художествена гимнастика, баскетбол, бокс, аеробика, фехтовка, обща физическа подготовка и други, както и покрита писта с площ над 2000 кв.м.

Съоръжението разполага с две конферентни зали: Зала "Родина" и Прес - клуб "България". Тук се намира Музеят на физическата култура и спорта. Част от площта на обекта е предвидена за административни нужди, а друга е обособена в ресторант "Спортна среща" и кафенета.