65 години Ансамбъл Пирин  - Билети

BG Pirin300 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

за събитието


„Песен в гърло се не спира”


 


Юбилеен концерт – 65 години Ансамбъл „Пирин”


 


Кои сме ние?


 


         Ансамбъл „ПИРИН” е един от най-известните и най-атрактивни професионални ансамбли, посланици на българското музикално-танцово фолклорно изкуство по целия свят. Създаден е през 1954 година с цел издирване и съхраняване на едни от най-ярките автентични образци от българския музикален, танцов и песенен фолклор, сътворен от народния ни гений и тяхното творческо претворяване за голямата сцена с участието на съвременни творци – композитори, хореографи, диригенти, музиканти, певци, танцьори, поети и художници. Над 10000 концерта пред повече от 7 милиона зрители у нас и в над 60 страни по всички континенти на света: „Карнеги хол” – Ню Йорк, „Кенеди център” – Вашингтон, "Оркестра хол" – Чикаго, театър "Кралица Елизабет" – Торонто и Монреал (Канада); Токио и Осака (Япония); зала „Чайковски”, зала „Русия” и Дома на конгреса в Москва, (Русия); Буенос Айрес (Аржентина); Колумбия; театър "Боливар" – Кито, Еквадор и др.


За събитието „Песен в гърло се не спира” Юбилеен концерт – 65 години Ансамбъл „Пирин”


По повод своя 65-ти рожден ден, артистите от Ансамбъл „Пирин” подготвяме юбилеен концерт в Зала 1 на НДК на 14.10.2019 г. от 19.00 ч.


В програмата са включени едни от най-емблематичните музикално-танцови платна от различни фолклорни области на България и създавани в различно време, превърнали се в класика за българското музикално-танцово фолклорно изкуство и добили популярност сред безбройните почитатели на Ансамбъл „Пирин”. Подготвяме и съвсем нова продукция – хореография, музика, постановъчна работа на произведения, чиято премиера ще бъде включена в юбилейния концерт.