ЕРИКО ДАИМО И ОГНЕНАТА МАРИМБА  - Билети

BG Eriko - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Ерико Даимо е доказателство, че маримбата може да бъде едновременно огнена и деликатна. Една от най-известните перкусионисти в света днес, тя ще свири за първи път в София с Националния оркестър под диригентската палка на Росен Гергов.

Родена в Кагошима, Япония, Ерико Даимо започва да свири на пиано на 5 години. В гимназията открива маримбата. Завършва Префектурния университет по изящни изкуства и музика в Аичи и Бостънската консерватория. Още като студентка тя печели най-големите награди в моножество конкурси, включително първите награди на Международния конкурс за Маримба в Белгия, Japan International League of Artists Competition, Japan PAS 20th Annual Percussion Solo Competition и Japan Soloist Music Competition.
Нейните последни изяви включват концертни изпълнения с някои от водещите световни оркестри като Ирландския Национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и др., както и рецитали в над 20 страни в Азия, Европа и Америка. Тя е правила рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите днес в Италия, Мексико, Северна Америка, Париж (Франция), Белгия, Корея, Токио и др.
Ерико Даимо е преподавател в Нюйоркския университет и в Juilliard School Pre-College.
Тя е изпълнител на Marimba One и Innovative Percussion Inc.

В програмата:
Георги Минчев – „Контрасти“
Акира Ифукубе – “Lauda concertata” за маримба и оркестър
Сергей Прокофиев – Симфония No 5

Диригент: РОСЕН ГЕРГОВ
Солист: ЕРИКО ДАИМО, миримба